A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Adam Green: That Fucking Feeling – új szám a bohém New York-i dalszerző-gitáros-énekestől

2021. május 25., 15:23

Moldy Peaches-extag Adam Green amerikai gitáros-énekes a 2016-os Aladdin filmje és lemeze után 2019-ben adta ki a Last Shadow Puppets-Foxygen-, MGMT- és Florence + The Machine-zenészekkel (köztük magával Florence Welch énekesnővel) felvett legutóbbi Engine Of Paradise albumát és Dreidels Of Fire című dalát (meg egy képregényt War And Paradise címmel), 2020-ban nyolcvanas évekbeli Daniel Johston- és Misfits-számok feldolgozásaival jelentkezett (továbbá ingyenesen publikálta több évnyi munkával elkészült középkori tematikájú eposzát és annak zenés animációs spoken word verzióját), de most 2021-ben egy új dallal is előállt.

A 39 éves bohém New York-i művész a karantén alatt sokat festegetett és elkezdett dolgozni egy újabb képregényen is, „a Tini nindzsa teknőcök alternatív underground verzióján, melyben a hősök a mainstream kultúra ellen harcolnak”. Közben a kísérőzenészekkel való stúdiózási lehetőség hiányában visszatért ahhoz az otthoni barkácsfelvételi technikához, amit két évtizede a Kimya Dawsonnal közös anti-folk duója idején használt. „A Moldy Peaches-időkben mindent a szüleim konyhaasztalán vettem fel, de már húsz éve nem adtam ki ilyesmit. A karanténban írtam néhány dalt a laptopomba énekelve, és tetszik, hogy milyen közvetlen érzést keltenek. Nem kell minden számnak nagynak lennie, ez csak egy kis dal, amely egy édes pillanat megörökítésének tűnt” – mondja Adam az alábbi szöveges videóval bemutatott That Fucking Feelingről, mely 2022 tavaszára bejelentett turnéjának címét is adja.

.
a 2022-es That Fucking Feeling turné eddig bejelentett dátumai:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Adam Green (@averagecabbage) által megosztott bejegyzés

Adam is ott van a zenészek közt, akiknek képzőművészeti munkáiból brit koncerthelyszíneken tartanak kiállításokat a következő hónapokban:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Adam Green (@averagecabbage) által megosztott bejegyzés

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Adam Green (@averagecabbage) által megosztott bejegyzés

.
how the fuck do you explain that shit? – a legutóbbi Adam Green-klip 2019 decemberéből, a Dreidels Of Fire cenzúrázatlan verziója:

a Misfits 1982-es All Hell Breaks Loose című Glenn Danzig-szerzeményének tavalyi spagetti western hangulatú feldolgozása:

.
a 2020 márciusában ingyenesen letölthető PDF-formátumban megjelent MDVL: 1,000 Years Of Dark Ages című eposz zenés animációs spoken word verziójának tavaly májustól négyhavonta közzétett epizódjai:

.
egy 2005-ös Adam Green-interjú magyar nyelven itt olvasható:
1. rész: http://est.hu/cikk/31544/a_legfiatalabb_bolygo_-_adam_green
2. rész: http://est.hu/cikk/31545/adam_green-interju_2_resz

Szerző:
Gruff Rhys: The Almond And The Seahorse – dalok Charlotte Gainsbourg és Rebel Wilson filmjéhez
jan. 27., 23:59
Fever Ray: Kandy – a svéd The Knife duó testvérpárja újra közös klipben
jan. 25., 17:26
The National: Tropic Morning News – az új First Two Pages Of Frankenstein albumról
jan. 18., 18:30
Sleaford Mods: UK Grim – az új album címadó klipdala
jan. 17., 12:35