A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Against Me!: 333 – az első dal Laura Jane Grace-ék új albumáról +FRISSÍTÉS: a videoklip + újabb számok

2016. július 19., 20:47

Az Against Me! amerikai punk-rock együttes transznemű vezére, a 2012-ben férfiből nővé változott Laura Jane Grace (született: Thomas James Gabel, 1980) a 2014 legjobb albumai közt ünnepelt Transgender Dysphoria Blues konceptlemez turnéjának remek 2015-ös A38-as koncertje óta feltűnt Miley Cyrus LMBTQ fiatalokat támogató alapítványának videosorozatában (Backyard Sessions), egy Észak-Karolina államban adott koncerten elégette a születési anyakönyvi kivonatát („goodbye, gender!„), és elkészült életrajzi könyvével (Tranny: Confessions of Punk Rock’s Most Infamous Anarchist Sellout), de ősszel kiad egy új albumot is zenekarával – az első kislemezdal már meg is hallgatható róla.

A szeptember 16-án megjelenő Shape Shift With Me az Against Me! hetedik stúdióalbuma lesz, de az első olyan, mely a 2013-ra összejött aktuális felállással készült – ahol Laura Jane Grace és hűséges gitárosa, James Bowman mellett a Rocket From The Cryptben elhíresült (majd az Offspring, Angels & Airwaves, Social Distortion és Danko Jones együttesekbe is beugró) Atom Willard dobos és a svéd The (International) Noise Conspiracyból ismert (majd a brazil CSS csajzenekarral is turnézó) Inge Johansson basszusgitáros játszik.

tranny2

A november 15-én megjelenő Tranny: Confessions of Punk Rock’s Most Infamous Anarchist Sellout című könyvvel párhuzamosan készült új Against Me!-lemez kapcsán Laura Jane Grace olyan albumokat említ, mint a Rolling Stonestól az Exile On Main St., Liz Phairtől az Exile In Guyville vagy a Streets-féle A Grand Don’t Come For Free – ő is hasonló sztorivezetésű anyagot szeretett volna írni a szerelmi kapcsolatokról és érzelmi hányattatásokról, csak épp transzszexuális szemszögből.

az új lemez számlistája és borítója:

Agains Me!: Shape Shift With Me (2016)

1. ProVision L-3
2. 12:03
3. Boyfriend
4. Crash
5. Delicate, Petite & Other Things I’ll Never Be
6. 333
7. Haunting, Haunted, Haunts
8. Dead Rats
9. Rebecca
10. Norse Truth
11. Suicide Bomber
12. All This (And More)

againstme-shapeshift

.
a 333 című beharangzó dal stúdióverzióban és élőben egy júniusi koncerten:

.
FRISSÍTÉS: augusztus 10-én az albumról a Haunting, Haunted, Haunts című számot is bemutatták az Adult Swim amerikai tévécsatorna által futtatott kislemezsorozatban. . .

. . . a Crash című dal pedig egy videoklippel érkezett meg augusztus 22-én!

.
FRISSÍTÉS 2: szeptember 2-án a 333 című legelső beharangozó dalhoz is jött egy klip – Natasha Lyonne (Orange Is The New Black, Amerikai pite stb.) főszereplésével és egy másik színésznőnek, Ione Skye-nak a rendezésében!

againstme-333vid

.
a tavaly tavaszi Backyard Sessions videosorozatban Laura Jane Grace és Atom Willard dobos Miley Cyrusszal adták elő a True Trans Soul Rebel című Against Me!-dalt. . .

. . . és az Androgynous című Replacements-feldolgozást, melybe még Joan Jett is beszállt:

.
az Against Me! 2015 áprilisában az A38 Hajón:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39