A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Agyas deep pumpálás – John Talabot és Rone az Akváriumban

2015. március 12., 9:46

A zenész/dj/promoter csapat, a tavaly 10 éves fennállását megünneplő NVC pénteken két nagyhalat is elhoz.

A mai spanyol elektronika trojkájából (Pional és John Talabot, valamint Henry Saiz) a középső érkezik hozzánk, nem először, hiszen a 2013-as Electronic Beats fesztiválon már live act-ezett egy emlékezeteset a Millenárison.

Az este másik külföldi fellépője, a francia Rone (polgári nevén: Erwan Castex) sem első ízben pörög itt. Tavaly ősz elején már tiszteletét tette a Toldi Klub dj-pultjában, most pedig, alig egy évvel később repetázik, ráadásul frissen megjelent harmadik nagylemezével (Creatures).

Aki ismeri a két elektronikus alkotó nevét, az jó előre tudja, hogy nem annyira a csűrdöngölésen és a csapatáson lesz a hangsúly, hanem az agyas, deep pumpáláson, a befelé utazáson és a megfejtésen. Rone lemezről lemezre csúszott át a minimálból és technóból font house vidékéről a kísérletezőbb, experimentálisabb zenei mezőkre. Táncolni annyira talán nem fogunk, amikor a színpadra lép, ellenben lebegni és úszni a semmi felett, az egyszer biztos. Ha jól számolunk, a végére megkapunk tőle mindent. John Talabot föld alól pulzáló, sötét univerzuma szépen passzol majd Rone felhők feletti birodalmához, s mi köztük, ég és föld között várjuk-kapjuk majd az élményt.

Akvárium Klub
Nagy Hall
2015. március 13.

Facebook-esemény

A Warpaint egy új meglepetés dallal ünnepli meg 20 éves fennállását
febr. 18., 9:14