A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Ahol Majka és az underground összeér – itt a második Magyar Klipszemle

2016. szeptember 30., 16:37

Három napon keresztül megy a budapesti Toldi moziban Magyarország legszimpatikusabb audiovizuális önkielégítése, mely során a popszakma vizuális részlegének a zsűri előtt kell felelniük az idényben elkövetett munkáikért. A tavalyi év sikerét követően idén már a közönség szavazatai is számítanak a kategóriák legjobbjainak megválasztásakor, az ilyenkor szokásos szélesvásznú klipzuhatag pedig már önmagában is gyermeknapi élmény.

klip

Összesen 342 klippel neveztek a szeptember végén startoló második Magyar Klipszemlére, mely idén újra bebizonyítaná: a vizuális tartalom az a terület, ahol Majka és az underground igazán összeér. A versenyzők idén kilenc kategóriában, a legjobb rendezés, operatőri munka, koncepció, vágás, látványtervezés, styling, alakítás, animáció, trash és dalszöveg videó címéért küzdhetnek, melyeken felül idén a közönség is megválaszthatja a maga kedvencét, valamint a legjobb Budapest-tematikájú művek felett is ítélkezhet.

A klip mozivetítéseivel egybekötött háromnapos döntő első körébe már csak 123 videó jutott be, ezek közül szelektál majd a Garai Gábor, Klág Dávid és Tamás Bence Gáspár, valamint Szirmai Gergő összetételű, a popkulturális értékekkel tisztában levő zsűri.

A nyertesek, akik a szervezők ígérete szerint soha nem kizárólag a baszott jó, lekereshetetlen véletlenfilmesek bűvköréből kerülnek ki– ahogy tavaly is – a trófeák mellé különféle szakmai támogatásokat, gyártási segítséget vagy épp stúdióidőt kaphatnak. A második Magyar Klipszemle szeptember 29. és október 1. között, vagyis most zajlik a budapesti Toldi moziban.