A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Akarata ellenére választották önkormányzati képviselővé a norvég metál-istenséget

2016. szeptember 13., 10:31

Komolyra fordult a norvég black metal legenda, Fenriz habkönnyűnek szánt tréfája, melynek keretein belül saját magát is jelölte lakhelyének önkormányzati választásán. Az egyetlen, macskájával közös, „Ne Szavazz Rám!” felirattal díszített kampányfotóval rendelkező sarki zenészt természetesen megválasztották.

Akarata ellenére vált hivatalosan is köztisztségviselővé a norvég black metal legenda, Fenriz. A Darkthrone szövegíró-dobosa tréfa gyanánt az esélytelenek nyugalmával iratkozott fel lakhelye, az osloi Kolbotn negyed önkormányzati választásának jelöltjei közé sőt, a mozzanatot megkoronázandó még egy kampányfotót is készített a macskájával, mely a „Ne Szavazz Rám!” felirattal vált teljessé.

Talán mondanunk sem kell, hogy a kerület választói ezek után szinte egytől egyig Fenrizre voksoltak, aki így a lista tizen nyolcadik helyéről dobogós győztessé lépett elő. A közönség szeretete által kitüntetett Gylve Fenris Nagell-nek esélye sem volt visszakozni, a norvég választási törvények alapján legkevesebb négy évig kell hivatalában maradnia, mielőtt a lemondás lehetősége felmerülhetne.

„Általában akkor kell beugranom az ülésekre, ha valaki lebetegszik vagy ilyesmi. Akkor ott ülök, bámulok magam elé, miközben teljesen hülyének érzem magam, mert fogalmam sincs, hogyan működnek ezek a dolgok” – árulta el a zenész a CLRVYNT-nek hozzátéve, végtére is elégedett a helyzetével. „Mostmár kétségtelen, hogy magam is társadalmunk egyik pillére vagyok.”

Címkék: