A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

ALANIS MORISSETTE VISSZATÉR BUDAPESTRE MÉG AZ IDÉN!

2021. június 1., 22:16

A hétszeres GRAMMY-díj nyertes énekesnő, Alanis Morissette a nagy érdeklődésre való tekintettel újabb dátumokat jelentett be 2021-es és 2022-es világkörüli turnéjához, amellyel Jagged Little Pill című albuma megjelenésének 25 éves évfordulóját ünnepli. Alanis Morissette 13 év után lép fel újra hazánkban, 2021. november 3-án a Budapest Arénában!

A turné 35 állomásos amerikai része 2021. augusztus 12-én indul Austinban, és a legendás Los Angeles-i Hollywood Bowlban ér véget egy dupla koncerttel október 5-én és 6-án. Ezen a különleges koncertkörúton Alanis előadja a Jagged Little Pill album összes számát, valamint egy összeállítást legnagyobb sikereiből és legújabb albuma, a Such Pretty Forks in the Road dalaiból. A turné ősszel Európában folytatódik, ahol Németország, Dánia, Hollandia, Olasz- és Spanyolország mellett Magyarország is az állomások között lesz. Alanis zárásként a londoni O2 Arénában ad majd két egymást követő este koncertet.

1995-ös indulása óta Alanis Morissette az egyik legnagyobb hatással bíró könnyűzenei énekes-dalszerző-művésszé vált. Rendkívül kifejező zenéje és előadásmódja óriási hírnevet és elismerést hozott neki. Jagged Little Pill című debütáló lemezét további kilenc változatos és sikeres album követte. Számos színházi, tévés és filmes produkcióban lépett fel, valamint írt hozzájuk zenét. A szórakoztatáson kívül lelkes támogatója a női egyenjogúságnak, valamint a szellemi, pszichológiai és fizikai harmóniának. 2016-ban elindította a Conversation with Alanis Morissette című műsorát, amelyben beszélgetéseket folytat különféle szerzőkkel, orvosokkal, oktatókkal és terapeutákkal, továbbá a pszichoszociális témák széles skáláját érinti, a lelki fejlődéstől a művészetekig.
2019. december 5-én mutatták be Jagged Little Pill című musicaljét a Broadhurst Theatre-ben, a Broadwayn, amelyet 15 Tony-díjra jelöltek. Legújabb, kilencedik stúdióalbuma, a Such Pretty Forks In The Road, amely tavaly nyáron jelent meg, nagyon pozitív kritikákat kapott.

Alanis előtt pedig még Liz Phairt is láthatjuk élőben a BS-ben. A Grammy-jelölt énekesnő és dalszerző, akinek Exile In Guyville című debütáló anyagát útmutatónak tartják az indie rock műfajában, 25 éve koncertezik és készít albumokat. Okos és gyakran brutálisan őszinte dalait a kritikusok a kezdetek óta imádják. 1990-ben jelent meg Horror Stories című írása, amely óriási sikert aratott. Ahogy az NPR fogalmazott kritikájában: “Nagyon sok mindent lehet csodálni a Horror Storiesban, de a mű valódi sztárja maga Liz Phair elegáns és szerény írásmódja, amely bizonyítja, hogy ugyanolyan jól tud prózát írni, ahogy dalokat. És mindenki, aki ért a zenéhez, tudja, hogy milyen nagyszerű dolog ez.”

Jegyek a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül kaphatók. Miután a koncert egy kisebb, színházi jellegű nézőtér kialakításban lesz látható, kizárólag ülőhelyek lesznek, így a rajongók jobb, ha minél hamarabb bebiztosítják helyüket, ha ott szeretnének lenni Alanis Morissette  budapesti előadásán.