A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Alba Regia Feszt nemzetközi sztárokkal

2018. július 23., 14:55

Hazánk legjobb jazz, funk és blues zenészei koncerteznek Székesfehérvár belvárosában július 30-tól augusztus 1-ig. A Syrius Legacy, Váczi Eszter, Malafede Trio By Federico Malaman, az Alessio Menconi Trio valamint Little G. Weevil is fellépnek idén az Alba Regia Feszten.

A királyok városában a jazz és funk zenét ünneplik a nyári fesztiválszezonban. A nagy múltra visszatekintő Alba Regia Jazz Fesztivál idén ötödik éve gazdagítja Székesfehérvár kulturális életét. Három napon keresztül két helyszínen várják az igényes zenék kedvelőit, a fellépők sorát a hazai sztárok mellet a nemzetközi frontot két olasz és egy amerikai produkció színesíti; a színpadon köszönthetjük Federico Malamant, Alessio Menconit és Little G Weevilt is!

A fesztivál első napján a nagyszínpadot Little G Weevil a magyar származású, az Egyesült Államokban élő blues gitáros, énekes, zeneszerző, producer, Nemzetközi Blues Kihívás (International Blues Challenge) győztese nyitja meg.

Váczi Eszter az egykori Jazz+Az és a Váczi Eszter Quartet dívája, Gátos Istvánnal kezdi a sort a Szent István Múzem kertjének színpadán, majd a Muddy Shoes ad koncertet. A magyar blues formáció olyan blues nagyságokat is kísért már, mint Louisiana Red vagy a Grammy-díjas Sugar Blue.

Másnap az olasz MALAFEDE formáció Federico Malaman triója és a Liszt Ferenc-díjas Dresch Mihály koncertezik.

A Nagyszínpadon szerda este a Syrius Legacy, majd az Alessio Menconi Trio zárja a fesztivált. A Syrius Legacy tagjai zseniálisan csomagolják a zenei anyagot olyan finoman jazzes produkcióba, hogy azok számára is közel hozza, akik annak idején nem ismerték a legendás Syriust. Ezt követően 22 órától óriási bulira készülhetünk az Alessio Menconi Trióval. A genovai származású Menconi számos olasz és francia zenei elismeréssel a háta mögött áll a színpadra gitárjával és az olasz trióval.

Alessio Menconi

Mindeközben a Múzeum Kertben felállított kis színpadon, kedden a Vintage Dollst, szerdán pedig a Horváth Cintia Quintet és a Sárik Péter Trio zenekarokat hallhatjuk.

A jazz és könnyűzenei utánpótlásról Székesfehérváron manapság a bodajki székhelyű Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium, valamint a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszéke gondoskodik. A két intézmény összefogásának eredménye az Alba Regia Feszt, amellyel hosszú távú tervei vannak a szervezőknek. A nagyszínpad koncertjei Székesfehérvár város támogatásának köszönhetően az idei évben is ingyenesen látogathatók.

Alba Regia Feszt

  1. július 30-augusztus 1.

Székesfehérvár belváros

Helyszínek: NAGYSZÍNPAD Bartók Béla tér;

Szent István Király Múzeum Kert

www.albaregiafeszt.hu

A nyitó képen Little G. Weevil látható.

A Warpaint egy új meglepetés dallal ünnepli meg 20 éves fennállását
febr. 18., 9:14