A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Albert Hammond Jr.: Momentary Masters – a Strokes-gitáros albuma +FRISSÍTÉS: Caught By My Shadow (klip)

2015. július 25., 17:27

A Strokes idén is vállalt pár fesztiválfellépést, de a tagok inkább külön-külön aktívak: Julian Casablancas énekes The Voidz nevű kísérőzenekarával turnézik, Nikolai Fraiture basszusgitáros The Like- és Au Revoir Simone-lányokkal alakított indie pop szupergruppot Summer Moon néven, Nick Valensi szólógitáros legutóbb a B52’s-díva Kate Piersonnal stúdiózott, a másik gitáros Albert Hammond Jr. pedig hét év után jelentkezik új szólóalbummal, mely itt már megjelenés előtt hallható.

A veterán angol dalszerző-énekes Albert Hammond 1980-as amerikai születésű fia, a szintén jeles zenésszé lett ifjabb Albert Hammond a Yours To Keep és ¿Cómo Te Llama? című szólólemezeinek dalaival a Budapest Sportarénában is fellépett a Coldplay 2008-as turnéjának előzenekari posztján, de aztán az évtized végét már azzal töltötte, hogy megszabaduljon egyre jobban elharapózó drogfüggőségétől. A Strokes 2013-as legutóbbi albumának évében elkészített ujjgyakorlat-EP-je, a címként monogramját viselő ötszámos AHJ után az ifjabbik Albert csak most 2015-re érezte elég erősnek magát, hogy új sorlemezzel folytassa szólókarrierjét.

hammond2

Az amerikai csillagász Carl Sagan (1934–1996) egyik idézete nyomán elkeresztelt Momentary Masters nemcsak az eddigi legerősebb és legváltozatosabb munkája lett, de – Casablancas 2009-es Phrazes For The Young albumával egy szinten – a legjobb szólóprojekt/lemez is a Strokes köreiből. A harmadik Albert Hammond Jr. -album július 31-én kerül a boltokba, de az alábbi SoundCloud-lejátszón már megjelenés előtt végighallgatható:

FRISSÍTÉS: a teljes lemezanyag a YouTube-on!

.
az első kislemezdal, a régi Underworld-slágertől kölcsönzött című  Born Slippy videója:

a Losing Touch klipje és zenekari előadása élőben a stúdióban:

FRISSÍTÉS 2: szeptember 14-én megérkezett a Caught By My Shadow című dal Lauren Briet rendezővel Marokkóban forgatott klipje, melyben Albert megidézi A hetedik pecsét című Ingmar Bergman-filmklasszikus sakkjátszmáját a Halállal.

.
egy 2008-as budapesti Albert Hammond Jr.-interjú magyar nyelven itt olvasható:
http://est.hu/cikk/60475/_mielott_visszamegyek_a_strokeshoz_-_albert_hammond_jr

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39