A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Új dalok és albumbejelentések a Green Day, a Weezer és a Fall Out Boy közös turnéjához

2019. szeptember 10., 23:12

A Weezer az idei két címnélküli anyaga, a feldolgozásokból álló januári Kékeszöld Album és a márciusi Fekete Album után máris bejelentett egy Van Weezer című újabb nagylemezt egy klipdallal, annak örömére, hogy a zenekar közös turnét hirdetett meg a Fall Out Boy és a Green Day társaságában – és az utóbbi együttes szintén bejelentett egy új albumot, melyről a címadó szám, a Father Of All… már szintén meghallgatható (a harmadik zenekar csak egy Greatest Hits gyűjteményt tudott beígérni, melyről Wyclef Jeannel mutattak be egy kollaborációt).

A Green Day, a Fall Out Boy és a Weezer közös Hella Mega Tour koncertsorozata, melyhez az amerikai állomásokon az Interrupters ska punk együttes is csatlakozik negyedik fellépőként, 2020 júniusától augusztusig tart (van egy bécsi dátuma is június 21-én az Ernst Happel Stadionban), és a bejelentéshez a három co-headliner egy-egy vicces beharangozó videó mellett egy-egy új dalt is közzétett egy-egy új lemez előhírnökeként.

A „Motown soul, glam és mániákusan himnikus” punk-rock zenét „dicsőségesen anarchista” szövegekkel párosító új Green Day-nagylemez 2020. február 7-én jelenik meg, és beharangozóként a címadó nyitódalt hallhatjuk róla (a Father Of All. . . , mint a fenti borítón is látható, a Father Of All Motherfuckers cenzúrázott változata), a 2020. május 15-re várható – címében a Van Halenre és a bombasztikus gitártémákra kacsintó – Van Weezer album bejelentéséhez egy fantasztikus videoklipet is kaptunk (The End Of The Game), míg a Fall Out Boy a 2019. november 15-én érkező Greatest Hits: Believers Never Die – Volume Two válogatásról mutatott be egy Dear Future Self (Hands Up) című friss számot, mely a hajdani Fugees hiphoptrió főnökével, Wyclef Jeannel készült.

a három zenekar közös turnéjának vicces beharangozó videói a negyvenes poszterfiúk – a Fall Out Boy-basszista Pete Wentz, a Green Day-frontember Billie Joe Armstrong és a Weezer-vezér River Cuomo – szereplésével:

.
a Weezer új The End Of The Game dalának űrlényes klipje Danilo Parra rendezésében, a Cherry Glazerr együttes szereplésével:


a Green Day-től a Father Of All. . . album fejhangon énekelt címadó nyitódala:
FRISSÍTÉS: a dalhoz tíz nappal később egy videoklip is érkezett!


.

a Dear Future Self (Hands Up) című Fall Out Boy-szám Wyclef Jean közreműködésével:


.
ráadásként itt egy idei klip a turné negyedik együttesétől, az Interrupterstől is, mely a Rancid-főnök Tim Armstrong társszerző-produceri segédletével készíti lemezeit, és már többször előzenekaroskodott a Green Day előtt is:

Gruff Rhys: The Almond And The Seahorse – dalok Charlotte Gainsbourg és Rebel Wilson filmjéhez
jan. 27., 23:59
Fever Ray: Kandy – a svéd The Knife duó testvérpárja újra közös klipben
jan. 25., 17:26
The National: Tropic Morning News – az új First Two Pages Of Frankenstein albumról
jan. 18., 18:30
Sleaford Mods: UK Grim – az új album címadó klipdala
jan. 17., 12:35