A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Aleka’s Attic: Alone U Elope – a néhai River Phoenix dalai a Red Hot Chili Peppers-basszista Flea-vel

2020. augusztus 23., 17:44

Az 1993-ban 23 évesen elhunyt filmsztár River Phoenix a mai napon ünnepelné 50. születésnapját, és ehhez igazítva húga, a szintén színészi és zenészi pályát választó Rain Phoenix újabb kiadatlan felvételeket tett közzé 1987–1993 közt aktív Aleka’s Attic nevű együttesüktől. Tavaly már kiadott pár archív számot a Time Gone című kislemezen, melyhez egy friss klipdalt is rögzített az R.E.M.-énekes Michael Stipe-pal duettben, míg a most közzétett felvételekhez a Red Hot Chili Peppers-tag Flea játszott fel basszustémákat.

A Phoenix testvérek alábbi családi fotójának jobb szélén látható 1972-es születésű Rain a Papercranes és Venus And The Moon nevű együttesei után tavaly River címmel adta ki első szólóalbumát, idén májusban pedig egy kislemezsorozatot indított LaunchLeft nevű kiadójánál bátyja jubileumi éve előtt tisztelegve: a cég új előadóit bemutató Launched Artists Digital Single Series részeként még két húguk, az 1978-as évjáratú Summer és az 1976-os születésű Liberty is előállt egy-egy számmal (a kettejük közt látható Joaquin Phoenix sajnos nem).

A ma megjelent Aleka’s Attic-kislemezre a gitáros-énekes River 1993 elején Floridában rögzített Alone U Elope és 2×4 című szerzeményei kerültek, melyekhez a vokálozó Rain felkérésre Flea rögzített utólag basszustémákat a garázsában, miközben felidézte hajdani közös zenélgetéseiket és beszélgetéseiket. A kétszámos Alone U Elope kislemezen a Red Hot Chili Peppers sztárzenésze mellett hallható River Phoenix egy másik hajdani barátja, a vele több filmben együtt szerepelt Dermot Mulroney is – csellistaként.

.
a kislemezsorozat nyitó és záró kiadványa: Liberty Phoenix együttesének, a Capesnek a Looking Out For Me dala májusból. . .

. . .és Summer Phoenix első önálló felvétele, a Tiempo augusztus közepéről:

Rain Phoenix egy szintén augusztus közepi videója a LaLaLa című dal élő előadásával:

Rain tavalyi River albumáról itt van mutatóba a még néhai bátyjával közösen írt Lost In Motion című szám, melyhez a videoklipet Catherine Keener színésznő rendezte Dermot Mulroney-tól született fiával, Clyde Keener Mulroney-val közösen:

.
River és Rain egy 1989-es Aleka’s Attic-koncerten:

.
az 1996-ban egy válogatáslemezen közzétett A Note To A Friend című Aleka’s Attic-szám, melyben Flea basszusozik:

.
River Phoenix közreműködései társszerző-gitáros-vokalistaként a Red Hot Chili Peppers-gitárhős John Frusciante két szólódalában:

.
Flea kilencvenes évek eleji zenélgetései Riverrel. . .

. . . és egy tavalyi őszi beszélgetése Rainnel és Summerrel:

.
River Phoenix és Dermot Mulroney zenészszerepben A szerelem nevű dolog című 1993-as Peter Bogdanovich-filmben:

Deap Vally feat. jennylee: Look Away – a kaliforniai csajduó a Warpaint-basszistalánnyal
jan. 15., 19:00
John Grant: The Only Baby – tízperces dal monumentális Amerika-tablóval
jan. 15., 15:12
CARM – a yMusic-trombitás albumán Sufjan Stevens, a Bon Iver és a Yo La Tengo frontemberei
jan. 14., 21:19
Foo Fighters: Waiting On A War – újabb dal a Medicine At Midnight album elé
jan. 14., 14:00