A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Amanda Palmer & Jherek Bischoff: Everybody Knows – Leonard Cohen-feldolgozás vonósnégyessel

2016. december 15., 9:31

Az amerikai zongorista-dalszerző-énekesnő Amanda Palmer néhány hónapja az apjával, a gitáros-énekes Jack Palmerrel közös You Got Me Singing feldolgozásalbumán adott elő Sinéad O’Connor-, John Grant– meg Leonard Cohen-dalokat, és ez utóbbi nagy hőse előtt most halála után is méltón tiszteleg: kedvenc zenésztársával, a basszusgitáros-hangszerelő Jherek Bischoff-fal idén már megjelentetett egy David Bowietribute EP-t (Strung Out In Heaven) és egy monumentális Prince-átiratot (Purple Rain), és ebben a szomorú sorban a 82 évesen elhunyt kanadai dalnok is kapott most egy ugyanolyan pazar vonóshangszerelésű feldolgozást.

A múlt éjszaka közzétett felvételen a zongorista-énekesnő az Everybody Knows című 1988-as Cohen-slágert adja elő Jherek Bischoff által hangszerelt vonósnégyes-kísérettel, és közös kiadványukhoz az orosz származású Los Angeles-i képzőművész, Vladimir Zimakov készített borítóképet.

az Everybody Knows 1988-as eredeti Leonard Cohen-verziója – a dalnak kulcsszerepet adó Exotica című 1994-es Atom Egoyan-film képeivel és Mia Kirshner táncával:

.
Amanda Palmer november 10-én a New York állambeli Albany városában adott koncertje előtt egy órával értesült Cohen haláláról, és aznap esti műsorába a Hallelujah feldolgozását is beillesztette:

egy héttel később, november 17-én szintén megemlítette Leonard Cohent (meg Bowie-t és Prince-t is) a Goodnight Moon Diary címmel rögtönzött dal felsorolásában, melyben az amerikai elnökválasztás szereplőitől is elköszönt:

.
Amanda októberi klipje az apjával, Jack Palmerrel közös feldolgozásalbumáról való XIX. századi gyerekdalnak, a Wynken, Blynken & Nodnak az átiratához, az előtérben Anthony nevű egyéves kisfiával:

.
Amanda Palmer két szeptemberi kiadványa:

fel vagy írva vendéglistára. . . MÍNUSZ EGY FŐVEL!” – az ausztrál színész-énekes Brendan MacLean társagában írt és rögzített On The Door című komolytalan táncdal, melyben sok híres vendéghang (Sarah Silverman, Neil Gaiman, Ben Folds, Reggie Watts, Patton Oswalt stb.) is szerepel telefonüzenet formájában. . .

. . . és a Sketches For The Musical JIB demógyűjtemény a multiinstrumentalista-énekes Jason Webley társaságában készített öt dallal, melyeket az Amanda Palmer and The Grand Theft Orchestra dobosának, az író-rendező Michael McQuilkennek a JIB című rockmusical alapú multimédia show-jához komponáltak:

.
mutatóba itt van Amanda Palmer és Jason Webley korábbi közös projektjének, a sziámi ikerpárként játszott Evelyn Evelyn kabaréduónak a 2010-es címnélküli albuma, melynek My Space című dalában többek közt Tegan and Sara, SoKo, Frances Bean Cobain, Margaret Cho, ‘Weird Al’ Yankovic, Andrew W.K., a My Chemical Romance-vezér Gerard Way és persze Neil Gaiman is vokálozik:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39