A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Amerikai turnéra indul az Aranyakkord

2018. április 22., 10:00

Kiss Tibi és Vastag Gábor duója ötállomásos amerikai turnéra indul, előtte pedig megjelentet egy új klipet. A Pain maga a fájdalom; 21. századi rabszolgazene, egy hozzáillő szürreális, lázálomszerű klippel.

Az Aranyakkord hamarosan Amerikába indul; fellépnek majd New Yorkban, Los Angelesben, San Diegóban, Seattle-ben és Portlandben is, ám mielőtt útra kelnek még megjelentetnek egy új klipet. Az Otthon lenni valahol kelet-európai countryja után ezúttal egy súlyosabb darab került elő a dalspájzból, a Pain, ami egyfajta pokolbéli fájdalmat idéz meg. Ez a káosz jelenik meg a duó új klipjének helyenként horrorfilmbe illő jeleneteiben. A klipet az előzőhöz hasonlóan sinco jegyzi, a dalról Kiss Tibi mesélt: „Panaszos sirám a fájdalomról, blues-os könyörgő frusztrált hangvétel, pokoli hangzás, 21. századi rabszolgazene, melyben az egyetlen feloldást és kiutat csak a meg-megcsillanó irónia jelenti. Mégis, minket ez a dal spirituálisan megtisztít, egy tónusban ringat, és emlékeztet arra a közös emberi élményre, ami a fájdalom maga: „We are same, same, but different.”

Pain

Kiss Tibi és Vastag Gábor duója a cigarettaszünetekben alakult a kanapén. Poétikus, szürreális dalaival beleeszi magát az emberek lelkébe. Az Aranyakkord leás egészen a zenélés gyökereig, fellépéseik által közelebb kerülhetünk a dalok születéséhez. Pszichedelikus, hipnotikus szobazene. A kettős hazai debütálása után máris célba veszi Amerikát, itthon pedig a fesztiválokon csíphetjük majd el őket. A hírekért kövessétek Kiss Tibi Facebook-oldalát.

Az Aranyakkord korábbi klipjei:

Otthon lenni valahol

Üzenet van

Palotai Zsolt lett az év DJ-je
dec. 4., 14:57