A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Anna Calvi feat. Courtney Barnett: Don’t Beat The Girl Out Of My Boy

2020. január 27., 22:08

Anna Calvi angol gitáros-énekesnő a 2018-as Hunter albuma után 2019-ben a Peaky Blinders tévésorozat filmzenelemezén adott ki egy új számot (You’re Not God) és Jeff Goldblum zongorakíséretével dzsesszesített egy Marianne Faithfull-klasszikust (Broken English), de most 2020-ban még visszakanyarodik tavalyelőtti dalaihoz: a Hunter számainak csupasz verzióira épülő Hunted című minialbumhoz olyan vendéghangokat hívott, mint az Idles-frontember Joe Talbot, a francia Charlotte Gainsbourg, az amerikai Julia Holter és az ausztrál Courtney Barnett.

A turném egyik szünetében visszahallgattam a legelső felvételeket, amiket a Hunter albumhoz készítettem. Ezek a demók megragadják azokat a pillanatokat, amikor a dalokat megírtam és felvettem egyedül a saját padlásstúdiómban. Van valami különlegesen intim abban, hogy ezeket a privát felvételeket megosztom a kedvenc énekeseimmel, és megkérem őket, hogy tegyék hozzá a hangjukat és művészi érzékenységüket” – mondja a fenti kép jobb oldalán látható 39 éves Anna Calvi a március 6-ra bejelentett Hunted lemezről, melynek hét száma közül a Courtney Barnett-tel közös duettet tette közzé első beharangozóként.Courtney csodás művész, az énekhangjától és a gitárjátékától eldobom az agyam. Ahogy képes mélységet adni az emberi létezés legkisebb pillanatainak is, az egy igazi művész egyedülálló tehetsége.”

Az 1987-es születésű ausztrál gitáros-énekesnő Courtney Barnett szintén 2018-ban állt elő legutóbb stúdióalbummal (Tell Me How You Really Feel), majd 2019-ben az Everybody Here Hates You kislemeze mellett ő is főleg átdolgozásokkal és kollaborációkkal jelentkezett (saját kiadójának Milk On Milk válogatásán, illetve egy MTV Unplugged koncertanyagon), és ebbe a sorba illeszkedik a most közzétett duett is az új Anna Calvi-minialbumról, ahol szintén queer kolléganőjének Don’t Beat The Girl Out Of My Boy című dalát énekli. „Anna teljességgel lenyűgöző előadó, lehetetlen róla levenni a szemünket, ha színpadon látjuk. Imádom, ahogy dalszerzőként szépséges és tökéletes egyensúlyt tart az agresszió és a gyengédség között” – mondja Barnett az itt hallható Calvi-szerzeményről, melyből közös verziót készítettek.

összevetésként itt a dal 2018-as stúdióverziója és orgiaklipje:

.
a Hunted lemez beharangozó videója:

View this post on Instagram

A post shared by Anna Calvi (@annacalvi) on

.
az eredeti Hunter album tíz dalából hétnek az eltérő verzióját tartalmazó új lemez borítója és számlistája:

Anna Calvi: Hunted (2020)

01 “Swimming Pool” (feat. Julia Holter)
02 “Hunter”
03 “Eden” (feat. Charlotte Gainsbourg)
04 “Away”
05 “Don’t Beat The Girl Out Of My Boy” (feat. Courtney Barnett)
06 “Wish” (feat. Joe Talbot)
07 “Indies Or Paradise”

.
ráadásként itt van Anna Calvi egy hivatalosan még kiadatlan felvétele, a Julie című szöveg néküli szám Joanna Hogg brit rendezőnő 2019-es The Souvenir mozifilmjéhez, melyben Tilda Swinton és lánya, Honor Swinton Byrne szerepelnek:

PJ Harvey: I Inside The Old I Dying – újabb klipdal az új albumról
jún. 7., 14:18
Peter Gabriel – dalok a két évtized után érkező i/o albumról, Brian Eno közreműködésével
jún. 5., 5:16
Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47
Jungle – klipdalok a brit funk-soul tánczenekar új Volcano albumáról
máj. 24., 22:51