A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Annyira jól sikerült a Chameleons 2021-es összeállása, hogy 23 év most kiadtak egy új EP-t is

Wágner Gábor
2024. május 27., 14:40

Mark Burgess zenekara, a Chameleons másodszor állt össze, bár csak pár koncert erejéig, aztán mégis úgy maradtak. Ennek köszönhetően pedig 23 évvel legutóbbi lemezük után most kiadtak egy újat, bár ezúttal még csak csak egy háromszámos EP-t. Persze ennek is nagyon örülünk.

A Chameleons a Manchester-i post-punk szcéna jeles zenekara volt, 1981 és 1987 között három remek lemezt adtak ki. Aztán 2000 és 2003 között újra összeálltak, és ekkor is kiadtak egy nagylemezt. Aztán 2017-ben az egyik alapító tag, a dobos John Lever elhunyt. Úgyhogy annak nem sok esélye maradt, hogy az eredeti felállás ismét együtt zenéljen.

2021-ben azonban Burgess és a gitáros Reg Smithies újra összeálltak és egy új dobos meg egy másik gitáros maguk mellé véve koncertezni kezdtek, turnéztak a She Wants Revenge társaságában, és ez olyan jól sikerült, hogy végül azóta is együtt van a megújult Chameleons. Az étvágyuk pedig annyira megjött, hogy elkezdtek új dalokat írni, melynek eredményeképpen most kiadtak egy új, háromszámos EP-t Where Are You címmel. És ez még nem a vége, ugyanis nagylemez is lesz még az idén Arctic Moon címmel. A Chameleons egyébként kitartóan koncertezik: májusban, júniusban és augusztusban Észak-Amerikát járják, majd decemberben egy brit turnécskát nyomnak le, ami természetesen Manchesterben végződik majd.

Szerző: Wágner Gábor