A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Aphex Twin kitett egy rakás számot SoundCloud-oldalára

2020. április 8., 16:43

Az Aphex Twin név mögött dolgozó brit elektronikus experimentalista Richard D. Jamesnek 2014-ben jött ki az utolsó hivatalos albuma (Syro) és 2018-ban a legutóbbi EP-je (a vinyl formátumban négy, digitálisan öt számot tartalmazó Collapse), de időnként közzétesz felvételeket a user18081971 felhasználónév alatt jegyzett SoundCloud-oldalán is, melyen április eleje óta ismét nagy az aktivitás: a producer előbb apja haláláról és a demokráciát fenyegető koronavírus-intézkedésekről tett ki a bio rovatban egy posztot (amit azóta törölt), majd az az elmúlt öt napban féltucat számot is kirakott.

A „viszlát a másik oldalon, apu!” ajánlással publikált, borítóképül egy apjával közös régi fotót kapó  qu 1 és a szintén ritmus nélküli s8v1 [brooklyn] ambient kompozícióitól elektrós darabokig terjedő számok könnyen befogadhatóak és visszafogottak – valószínűleg nem véletlen, hogy a gyászoló művész épp ezeket a felvételeket osztotta most meg.

.
egy tavalyi Aphex Twin-fellépés Weirdcore-vizuálokkal:

a legutóbbi Aphex Twin-klip, a 2018-as Collapse EP-ről való T69 Collapse szintén a francia-brit vizuálművész Weirdcore rendezésében:

.
Néni, ne tessék kimenni az utcára!” – ikonikus kép Chris Cunningham rendező 1997-es Come To Daddy videójából:

Fever Ray: Kandy – a svéd The Knife duó testvérpárja újra közös klipben
jan. 25., 17:26
The National: Tropic Morning News – az új First Two Pages Of Frankenstein albumról
jan. 18., 18:30
Sleaford Mods: UK Grim – az új album címadó klipdala
jan. 17., 12:35
M83: Oceans Niagara – klipdal az új Fantasy album és a Sziget-fellépés elé
jan. 10., 19:51