A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Áradnak a rock and roll energiák Texasból: megjelent a Spoon új albuma

2022. február 15., 14:40

Megérkezett a Spoon tizedik nagylemeze! A tagok szerint ez a zenekar legtisztábban rock’n’roll lemeze. Texas rock-nagykövetei visszatértek gyökereikhez: több mint egy évtized után ismét szülővárosukban, Austinban rögzítették az aktuális albumukat, ami a Lucifer on the Sofa címet kapta.

A Spoon új nagylemezén 10 dal található, a végeredmény egyszerre intenzív és intim. Nem is csoda, hogy a Lucifer on the Sofa rögtön elnyerte a Rolling Stone magazin, a The Guardian és a Stereogum kritikusainak tetszését is. A vérpezsdítő energiákat már a lemez első beharangozója, a The Hardest Cut is masszívan szállította. Ezt a lendületes vonalat vitte tovább a Wild című szerzemény is, ami a mélységekből az élettel teli világba vezeti át a hallgatót.

A Lucifer on the Sofa produceri munkálataiban a zenekar kívül Mark Rankin (Adele, Queens of the Stone Age) is részt vett, de közreműködött az albumon Dave Fridmann és Justin Raisen is. A lemez borítóját a neves művész, Edel Rodriguez készítette, a fekete-narancssárga színkombó pedig a vinyleken is visszaköszön.

Most pedig hallgassuk meg a nagylemezt: