A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Árnyék a szoba falán – új dallal indítja a nyarat a Quimby

2018. június 14., 16:18

Az Aszódi Javítóintézetben forgatták az Árnyék a szoba falán című új Quimby-klipet. Az alvászavaros rock and roll dal akusztikus verzióját a szemfülesebb rajongók már korábbról ismerhetik, élőben pedig az Európa-turnén debütált.

Lezárva jubileumi évét, a Quimby az idén különféle zenei játszótereken kalandozik: Class & Roll címen az Óbudai Danubia Zenekarral adtak szimfonikus koncertet, júliusban pedig a Freak Fusion Cabaret társulatával karöltve megszületik a Cirque du Quimby is. Legutóbbi lemezük, a Jónás Jelenései után pedig itt a legújabb számuk, az Árnyék a szoba falán. A rajongók Kiss Tibi Facebook-oldaláról ismerhették a dal egyszálgitáros verzióját, amiből a zenekar egy ízig-vérig Quimby-számot alkotott.

„Laza, útszéli, negyvenes alt-rock muzsika, látomásos felnőtteknek. Alvászavar keveredik sztorizós, filozofikus gondolatokkal. Nagyon hamar kigurult a nóta, pár harmóniára kántált, szinte automatikus gondolatok uralják. Félálomból indul és a sodrása fokozatosan erősödik, hogy aztán a dal végén jól a hallgatóra vágja a pinceajtót”- meséli a dalról Kiss Tibi, a zenekar frontembere.

Az Árnyék a szoba falán látomásos világát végül Ipacs Gergely rendező vitte „vászonra”, aki korábban az Hasta La Ganxsta és a Vega-gringó klipjeiért is felelt. „A kliphez olyan metaforikus közeget kerestem, ahol az apa-fiú kapcsolat és a hatalom aspektusai markánsan megjelennek. Viszonylag rövid időn belül el is jutottam a Nevelőintézethez, mint kulisszához. Az itt élő fiúk életében két szinten is kísért az ‘apa-kép’: egyrészt a nem jelen levő, a múltban jellemzően torzóként szereplő vér szerinti apa, aki elmulasztotta szerepét helyesen betölteni, és így hozzájárulhatott a fiúk perifériára sodródásához; valamint a Nevelők személyében az aktív, minden nap megjelenő ‘pót – apa’, aki nevel, és kereteket szab.” – mondja a rendező. – „Az intézeti élet szigorú csoporton belüli és kívüli hierarchiája a hatalom szemléltetésére ideális terep volt. Az Aszódi Javítóintézet, mint az ország legrégebbi ilyen típusú intézménye, impozáns épületeivel és baráti nevelő közösségével a produkció megvalósulását már az első pillanatoktól lelkesen segítette, amit ezúton is köszönök. Külön öröm, hogy a klip képein újra együtt dolgozhattam Hartung Dávid operatőr barátommal, akivel – többek közt – 2014-ben a Quimby – Ganxsta tribute klipet is készítettük.”

Az Árnyék a szoba falán élőben a Quimby európai turnéján szólalt meg először. A zenekar Budapesten legközelebb július 12-én a Cirque Du Quimby produkcióval lép fel a Dürer Kertben, majd szeptember 7-én a Budapest Parkban tartja hagyományos nyárzáró koncertjét.

Kövesd, lájkold, hallgasd:

Quimby

Facebook

Instagram

iTunes
YouTube
Spotify
Deezer

Little G Weevil: Játssz tovább – Egy magyar blueszenész kalandjai a világban
nov. 29., 8:51
Meghalt Diego Maradona
nov. 25., 18:20
Gigantikus interjú az AC/DC-vel új lemezük kapcsán – Power Up!
nov. 25., 17:46