A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Átadták a Billboard Music Awards 2022 díjait, Olivia Rodrigo lett az idei nagy nyertes

2022. május 16., 14:36

Idén The Weeknd kapta a legtöbb jelölést (17), őt követte a Doja Cat (14), majd Olivia Rodrigo, Kanye West, és Justin Bieber zárta a sort a jelölések tekintetében (13). Az idén kétszer is hozzánk látogató Biebernek egyáltalán nem jött be az este, akárcsak The Weeknd-nek, ellenben Doja Cat és az ezúttal Ye néven lemezt kiadott Kanye West, valamint az este nagy nyertese, Olivia Rodrigo több kategóriában is nyerni tudott.

Bár volt ceremónia is, a díjak egy részét mégis – rendkívül trendi módon – a TikTokon adták át. Magát a díjátadót pedig Las Vegasban, az MGM Grand Garden Arénában rendezték meg. Az est házigazdája Sean Combs, vagyis Diddy volt, akit egykor Puff Daddy néven ismertünk. Élőben fellépett Megan Thee Stallion, Silk Sonic, Burna Boy, Florence + The Machine, Ed Sheeran és Machine Gun Kelly, és még egy előadó, Morgan Wallen countryzenész, akit korábban, rassziszta kijelentései miatt letiltottak a díjátadóról, de végül mégis előadhatott két dalt – ez pedig egyáltalán nem nyerte el a nézők nagy részének tetszését, amit természetesen a Twitteren – hol máshol – többen szóvá is tettek. „Diddy díjat ad át a rasszizmus elleni szerepvállalásért, ugyanakkor teret enged Morgan Wallennek” – jegyezte meg az egyik twitterező, és nem kell Nelson Mandelának lenni ahhoz, hogy az ember értse az ellentmondást. Wallen egyébként nyert egy díjat, a legjobb férfi country előadó díját vihette haza.

Egy másik bulváresemény is volt az idei Billboard díjátadón. Most jelent meg először a nagy nyilvánosság előtt Travis Scott azóta, hogy a tavaly novemberi Astroworld fesztiválos fellépésén – ami egyébként a saját fesziválja – 10 embert taposott halálra a fespanolt tömeg, több százan megsérültek, és máig tartja magát a vélemény, hogy az események okozója maga a rapper volt. Diddy egyébként a díjátadó előtt interjút adott a Billboardnak, amiben elmondta minderről a véleményét, mely szerint mind Travis Scottnak, mind Morgan Wallennek meg kell adni a második esélyt, hisz mindenki más is kap.

Az este nagy nyertese Olivia Rodrigo volt, aki összesen 7 díjat zsebelt be, őt követte az éppen Ye néven dolgozó Kanye West 6 díjjal, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Doja Cat állhatott 4 győzelemmel. Ha valaki bővebben is kíváncsi a díjazottakra, itt megtekintheti mindegyiket.