A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Áttáncolnád az éjszakát?

2016. november 4., 22:05

Ha azt szeretnénk, hogy a hétvégénk az elektronikus – vagy azzal szoros szimbiózisban létező – zenékkel teljen, be kell költöznünk az Akvárium Klubba, ahol áttáncolhatunk két éjszakát.

Az Electronic Beats egy olyan brand név, amire – kis túlzással állítható: bárkit hívnak is el rá fellépni – megmozdul rá a város. Az őszi etapnak két napon át az Akvárium Klub ad otthont. Az esemény középpontjában természetesen az esti koncertek és az éjszakai bulik állnak, de napközben, kora délutáni kezdéssel különféle kísérő programok (pl. divatbemutatók, filmvetítések) is várják az érdeklődőket – ezek ráadásul ingyen. A zenei kínálat viszont már belépőjegy váltása ellenében tekinthető meg, és ami eddig is vonzerőt jelentett az Electronic Beats bulikon, az, hogy több jelen idejű előadó fellépését is megnézhetjük a combosnak egyáltalán nem nevezhető jegy áráért, most is áll.

brandt-brauer-frick

A pénteki bulin a Bat for Lashes, az esti partyn pedig a Floating Points, valamint Julio Bahsmore voltak a húzónevek, hazai részről pedig a nagyon szimpatikus fazonigazításon átesett Fran Palermo is színpadra lép.

A szombati fellépők között ismét lesz hazai, méghozzá az utóbbi időben egyre nagyobb klubkedvenccé váló mïus, Álmos Gergely elektronikus szólóprojektje, mely idén tavasszal már a harmadik lemezét adta ki (EIGENGRAU), méghozzá a legendás berlini Sonar Kollektív kiadónál. A kezdetben még Horányi Julival duóban létező zenekar mára vendégénekesekkel dolgozik, ehhez képest a zene is változott némiképp, egyfelől mélyült, másfelől kivirult, ami alatt azt értjük, hogy (talán) a közreműködők okán változatosabbá vált.

A koncertprogram külföldi fellépői két végponton helyezhetők el. Míg a 2009-ben alakult londoni Is Tropical világa inkább a vidám, táncos-popos indietronica jókedvvel, bőséggel, addig precíz jó németeink, vagyis a Brandt Brauer Frick trió az elmélyült befelé utazást részesíti előnyben. Kortárs komolyzenei és jazz elemekkel megbolondított minimal technójukra a furcsán táncolás úgyszólván kötelező elem lesz.

Amint vége a koncerteknek, kis szünetet követően beköszönt a partytime! Szombat estén is hárman váltják egymást a pultban. Egy feltörekvő hazai tehetség, a minimal technós Subotage nyitja a sort, majd Szófia house dicsősége, KINK következik live act-jével, ami vitán felül az őszi Electronic Beats egyik leginkább várt fellépése lesz. A bulit Ripperton zárja, aki az első két producer-DJ közös nevezője is lesz egyben: house és techno szerepel repertoárjában.

Aztán ha kellőképpen kipihentük magunkat, gyúrhatunk a következő Electronic Beats-re, ami feltehetőleg jövő tavasszal lesz.