A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Autószintit fejlesztett a Tesla riválisa

2015. augusztus 19., 23:06

A Tesla japán megfelelőjeként is emlegetett GLM új modellje az első tömeggyártott, tisztán elektromos hajtású sportautó, melynek futurisztikus vezetési zörejei egyenest a Roland szintetizátor-mennyországából pottyantak közénk.

glm-00

Túlmutat majd a hagyományos motorzajok reprodukcióján a Roland legújabb szintetizátor-modulja, melyet a cég a japán GLM legújabb elektromos sportautójához, az ősszel piacra kerülő ZZ-hez fejlesztett. A Tesla keleti alternatívájaként is felfogható GLM-nél arra számítanak, az utastér béli zörejektől mentes elektromos autók a belső égésű motorokhoz szokott sofőrök számára túlontúl sterilnek hatnak majd, így azokban a zajszint mesterséges kompenzációjára lehet szükség. A musicradar.com értesülései szerint erre az utóbbi időkben világhírű analóg szintetizátorainak újrakiadásával foglalatoskodó Roland rendszere lehet a megoldás, mely egészen új élményekkel is kecsegteti a hangtalan autók vezetőit.

A SuperNATURAL modulja

A nyers formájában leginkább egy fekete dobozra emlékeztető, SuperNATURAL fantázianevű szintetizátor a vezetés dinamikáját követve képes motor-és mechanikai zajokat előállítani, ahogy futurisztikus űrjármű-hangok is kitekerhetők az autó belső hangszóróin, térben megszólaló szerkezetből. Bár a felárért rendelhető SuperNATURALhoz gyárilag is temérdek, egyénileg paraméterezhető minta tartozik, a Roland nagy valószínűséggel különféle kiegészítő csomagokat is piacra dob majd.