A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Az 5 legfurcsább városi legenda Prince-ről

2016. április 24., 19:28

Újsághirdetésben kereste a világ leggyönyörűbb nőjét? Mi tett azzal, aki túl hosszan bámulta őt? Miért tartott kertitörpéket a hálószobájában? 5 zavarbaejtő, kortárs mítosz a csütörtökön elhunyt, korszakalkotó zenész titkos életéből.

prince

Prince hiperérzékeny volt a mindenkori sajtóra, melynek következtében nem, hogy magánéletének kiteregetése, de sok esetben még a karrierjével kapcsolatos információk szivárogtatása sem valósult meg. Az utóbbi években Minnesota-i stúdió-erődjében, a Paisley Parkban lényegében a világtól elzárkózva élő zenész így akarva-akaratlan lett a legkülönfélébb urbánus legendák tárgya. A róla szóló, részben megalapozott mendemondákból az NME állított össze impozáns csokrot.

Keresztes hadjárat a kalózfelvételek ellen

Prince tűzzel-vassal igyekezett irtani a neve alatt futó, általa azonban nem engedélyezett, illegális kiadványokat, koncertfelvételeket. Úgy szól a fáma, bevett szokása volt beállítani lemezboltokba, felnyalábolni a saját, általa nem engedélyezett lemezeit, és egyetlen szó nélkül kisétálni velük az üzletből.

Ping-pong diadal Michael Jackson felett

Saját hangmérnöke beszámolója szerint Prince egy ízben alaposan helyben hagyta a pop királyát egy Los Angeles-i stúdió ping-pong asztala mellett. Mikor prince bejelentette, alaposan megküldi a labdát, Jackson az ütőtt eldobva, két kezével az arcát védve megadta magát és testőre kíséretében távozott.

Újsághirdetés a világ legszebb nőjéért

Prince 33 évesen már világsztárnak számított, mégis ekkor jelentetett meg névtelen hirdetést világszerte több napilapban, miszerint „megbízható agglegény keresi a világ leggyönyörűbb nőjét, a szabadidő közös és önfeledt eltöltése céljából.” Hogy pontosan kik és milyen eredménnyel jelentkeztek, rejtély.

Tiltott tekintet

Egy, a Notorious magazinnak nyilatkozó, névtelenségét kérő egykori Prince-alkalmazott szerint a zenész egészen elképesztő szabályokat hozott, ha a stábjáról volt szó. „A személyzet egyetlen tagja sem nézhetett rá. Egy ízben szemtanúja voltam, ahogy kirúgott valakit csak azért, mert túlzottan bámulta.”

Kerti törpék a hálószobában

A Rolling Stones 1985-ös interjúja során a lap újságírója bebocsájtást nyert Prince Paisley Park-i otthonába, ahol az újságíró beszámolója szerint az egyetlen szokatlan jelenség a hálószobákban elhelyezett műpillangókkal borított sárga kertitörpék, melyek egyikének mellkasán szív alakú kivágás található. A szobrok pontos funkciója ismeretlen maradt.

Címkék: