A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Az A38 Hajó bemutatja: Bad Manners (UK) az Akvárium Klubban

2015. február 21., 11:18

A nyolcvanas évek nagy ska hullámának – a Madness, a Specials és a Selecter mellett – lefgontosabb zenekara, a zseniális frontember, Buster Bloodvessel vezette Bad Manners sok-sok év után újra Budapesten! A közel negyvenéves zenekar régi slágerei, a zakatoló 2 Tone dalok és persze Bloodvessel ikonikus nyelvöltögetései a tél legforróbb klubkoncertjét ígérik.

A Bad Manners a Specials, a Selecter és persze a Madness mellett a nyolcvanas évek nagy ska revivaljének negyedik nagy zenekara. A zseniális frontember, Buster Bloodvessel által alapított soktagú, a műfajtól elválaszthatatlan fúvóskarral dúsított együttes 1976-ban alakult – hol máshol, mint – Londonban, és egészen a nyolcvanas évek közepéig elképesztően népszerű volt a szigetországban. Alapvető 2 Tone slágerei (mint a My Girl Lollipop, a Walking in the Sushine vagy a Lip Up Fatty) hónapokat töltöttek a brit kislemezlistán, rengeteg televíziós fellépése volt – ez utóbbiak aztán Bloodvessel kissé kezelhetetlen színpadi attitűdjének köszönhetően aránylag gyorsan megritkultak.

Ennek ellenére – vagy inkább éppen emiatt – a Bad Manners a korszak egyik legjobb koncertzenekara maradt. És bár a ska mozgalom lassú megszűnésével a Bad Manners körül is megfagyni látszott a levegő, az tény, hogy az együttes kisebb-nagyobb megszakítások és jelentős tagcserék után is – a mai napig működik.

Annál is inkább, mert az utóbbi pár év „ska revival revivalje”, tehát a a Madness fesztiválturnéi, a Selecter és a Specials Coachella-fellépései meglendítették a Bad Mannerst is – idén ki is hirdették a zenekart mint Coachella-fellépőt, ám nem részletezett okok miatt a koncertre végül is nem került sor. Sor került viszont egy történelmi találkozóra: 2012 decemberében a Bad Manners egykori legendás alapítói (köztük Bloodvessel vagy a húsz óta a Selecterrel játszó Martin Stewart) újra találkoztak, sőt mi több, tavaly júliusban közös koncertet is adtak.

Igaz, ami igaz, a Bad Manners több mint tíz éve nem jelentkezett új lemezzel, de a színpadon a mai napig ugyanolyan elképesztő hangulatot képes teremteni. Bloodvessel monumentális nyelvöltögetéseiből, a dübörgő skából és a zseniális slágerekből minden bizonnyal fantasztikus klubkoncert kerekedik majd.

Jegyár: 3500 Ft, elővételben: 3000 Ft.
Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

Facebook-esemény