A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Az Airbourne ismét felrázza Budapestet

2024. június 17., 17:13

Az ausztrál hard rock zenekar energikus koncertjeivel és sallangmentes rock and roll zenéjével szerzett előkelő helyet magának a rockszíntéren. Az O’Keeffe testvérek által alapított együtts nem ismeretlen a hazai közönség számára, a srácok már többször léptek fel telt ház előtt Budapesten, most pedig itt a visszatérés ideje: Airbourne koncert 2025. március 25-én az Akvárium Klubban.

Az ausztráliai Victoria tartományból származó zenekart 2003-ban alapította egy testvérpár, Joel és Ryan O’Keeffe, akik hamar sikeresen követeltek maguknak helyet a rockszcénában pulzáló előadásaiknak és klisémentes rock’n’roll dalaiknak köszönhetően. Az együttest jelenleg a testvérek mellett Justin Street basszusgitáros és Jarrad Morrice gitáros alkotják.

A banda 2007-es Runnin’ Wild című debütáló anyagával hamar felkerült a toplistákra, ahogy a soron következő lemezeik is rendre stabil helyezéseket értek el világszerte a listákon. Kereskedelmi sikereik mellett pedig a kiritikusok elismerését is kivíták, 2017-ben az “Év albuma” díjra jelölték őket a Classic Rock Roll of Honour Awards-on.

A zenekar megalakulása óta több mint 1100 koncertet adott szerte a világban, köztük a legnagyobb fesztiválokon is megfordultak, mint a Wacken, a Download, a Hellfest, a Rock am Ring és a Rock im Park. Koncertkörútjaik során olyan rockóriásokkal osztoztak a színpadon, mint az Iron Maiden, a Motörhead és a Rolling Stones.

Az Airbourne a klasszikus rock egyik legelközelezettebb fáklyavívője, szinte folyamatosan úton vannak, de a lassulás legcsekélyebb jeleit sem mutatják, a zenekar a rock’n’roll szellemét életben tartva turnézik a világ körül és 2025-ben hozzánk is visszatérnek. Jegyek elsőként a regisztrált Live Nation tagok számára lesznek elérhetők június 18. 10 órától, a teljeskörű jegyértékesítés június 19-én, 10 órakor indul, itt.

Szerző:
Megérkezett Sisi és Hundred Sins közöse: az „Anya Mondd meg”
júl. 15., 11:33
Duplázik az Akvárium Klubban Marcus & Martinus
júl. 11., 19:18
Nemzetközi sztárok a hétvégén a Budapest Parkban
júl. 10., 13:56
Új dátumot kapott Ski Mask The Slump God koncertje
júl. 10., 13:46