A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Az amerikai punk legenda NOFX jövőre befejezi pályafutását

2022. szeptember 3., 9:24

Michael „Fat Mike” Burkett énekes-basszusgitáros az Instagramon egy rajongói kérdésre válaszolva szólta el magát, hogy a NOFX 2023-ban befejezi a zenélést, majd később a zenekar szóvivője is megerősítette a szomorú hírt a Rolling Stone magazinnak.

A NOFX jelenleg turnézik (Punk in Drublic Tour), és egy rajongójuk ezzel kapcsolatban azt kérdezte tőlük az Instagramon, hogy miért nem koncerteznek gyakrabban Kanadában, és hogy mikor mennek legközelebb. Erre válaszolta Burkett azt, hogy ők szeretik ugyan Kanadát, csak hát a jövő év lesz az utolsó évük, aztán abbhagyják, viszont rövidesen bejelentik az utolsó fellépéseik dátumát és helyszíneit. Reméljük, Kanadába is mennek, különben szegény rajongó teljesen kiborul…

A NOFX 1983-ban alakult, és amikor jövőre abbahagyják, kereken 40 éves lesz a zenekar. A két alapító Michael „Fat Mike” Burkett és Eric Melvin volt, akikhez elég hamar csatalkozott a dobos Erik „Smelly” Sandin is, Aaron „El Hefe” Abeyta pedig 1991 óta tagja a zenekarnak. Bár az elmúlt évtizedekben volt pár alkalmi tagcsere, az alapfelállás előbb-utóbb – de inkább előbb – mindig visszaállt. Az első demójukat 1984-ben készítették el (2012-ben pedig újra kiadták), az első nagylemezük (Liberal Animation) 1988-ban jelent meg, a legutóbbi, a tizennegyedik (Single Album) pedig tavaly. Jelenleg az áttörést hozó 1994-es Punk in Drublic című nagylemezük újraturnéztatásával vannak elfoglalva. Egyébként pedig minden tisztelet a zenekaré, hiányozni fognak.

Szerző:
Címkék: