A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Az Arcade Fire-frontember remixe a Portishead vezérének új BEAK>-kislemezén

2017. június 9., 11:16

A bristoli Portishead szakállas vezére, az ütőhangszeres-DJ-producer Geoff Barrow , aki filmzenei munkái és zenekarának ABBA-feldolgozása (S.O.S.) mellett tavaly Invada nevű lemezcégének zenészeivel is jegyzett egy politikus Nena-átiratot (Invada Allstars feat. Anika: 99 Luftballons), ma este 9-től a budapesti Kolorádó Fesztiválon lép fel másik együttesével, a BEAK> (magyarul: a CSŐR>) nevű pszichedelikus posztrock/krautrock trióval, mely épp a mai napon adja ki Sex Music című új kislemezét. A dalnak két napja már láthattuk a medvebábos videoklipjét, de most végre hallhatjuk a B-oldalra kerülő remixét is, melyet az Arcade Fire frontembere, Win Butler jegyez (Barrow közreműködött a kanadai együttes Everything Now albumán és az aktuális turné pár állomásán is a BEAK> lesz az előzenekar).

Az 1971-es születésű Geoff Barrow eddig két analóg hozzáállású BEAK>-albumot adott ki a basszista-énekes Billy Fullerrel és billentyűs Matt Williamsszel, majd ez utóbbinak a helyére tavaly a Moon Gangs név alatt dolgozó londoni elektronikus zenész Will Young érkezett, és ez az új felállás jegyzi a ma megjelent kislemezt.

Három éve Geoff Barrow komponálta Ben Salisbury zeneszerzővel közösen az Ex-Machina című sci-fi sikerfilm zenéjét, és most az író-rendező Alex Garland felesége, Paloma Baeza forgatott animációs bábvideót Barrow-nak a Sex Music című új BEAK>-dalhoz:

a kislemez B-oldalára került Win Butler-féle ‘Knight Rider’ Remix, mely a szintiket előrehozza, a basszustémához és a vokálhoz is hozzányúl, miközben feszesebbre is rövidíti a számot:

.
a BEAK> élőben a tavalyi Primavera Sound fesztiválon:

.
a zenekar két albuma, a Recordings 05​/​01​/​09 > 17​/​01​/​09 címen is emlegetett 2009-es debütálás. . .

. . . és a >> című 2012-es anyag:

a Beak>> Bonus Album +, mely tíz 2012-es és négy 2009-es bónuszdal hallható. . .

. . . továbbá egy 2015-ös EP két új BEAK>-dal mellett a zenekar bővített felállású <KAEB nevű alteregó-verziójának két számával:

Szerző:
Heartworms: A Comforting Notion – a brit gitáros-énekesnő első EP-je videoklipekkel
márc. 27., 7:58
The National: Eucalyptus – videoklip az új First Two Pages Of Frankenstein albumhoz
márc. 22., 18:29
Björk és Shygirl egymás dalait dolgozták át közös duettekké
márc. 22., 5:55
Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra: Racing The Storm – album a budapesti koncert elé
márc. 17., 6:59