A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Az Arctic Monkeys vezére újra a Last Shadow Puppets élén rögzít albumot

2015. október 12., 8:18

Az Arctic Monkeys frontembere, Alex Turner legutóbb a Queens Of The Stone Age-basszusgitáros Michael Shuman hobbizenekarának, a Mini Mansions triónak a Vertigo klipdalában (és néhány koncertjén) bukkant fel vendégénekesként, de most saját mellékprojektje élén is új lemezt rögzít: a gitáros-énekes Miles Kane-nel közös The Last Shadow Puppets készülő második albumának titkát az Arcade Fire köréből ismert kanadai hegedűs-hangszerelő Owen Pallett kotyogta kis a hétvégén.

Az 1966 és 1971 közti zenei világ (Scott Walker, a korai David Bowie, a Beatles, a Morricone- és John Barry-filmzenék, a Love együttes pszichedelikus barokk popja és a francia Serge Gainsbourg vonóshangszerelései) által ihletett The Last Shadow Puppets projektet Turner a második Arctic Monkeys-nagylemez után indította egy másik 1986-os születésű angol dalszerző-gitáros-énekessel, a korábban a garázs-rockos The Little Flames és The Rascals együttesekben nevet szerzett Miles Kane-nel: a Simian Mobile Disco-tag James Ford dobos-produceri segítségével felvett 2008-as The Age Of The Understatement című első TLSP-albumuk (és a hozzá kapcsolódó tizenvalahány nagyzenekari koncert) óriási sikert aratott, és a világ azóta is várja a folytatást.

owenpallett-red

A nő című Spike Jonze-film Arcade Fire-tagokkal készített zenéjéért tavaly Oscar-díjra is jelölt Owen Pallett – aki In Conflict című legutóbbi szólóalbumának turnéján idén tavasszal Budapesten is fellépett, nyáron pedig az Adult Swim-kislemezesorozatban adott ki egy The Phone Call című új dalt – a hétvégén egyik Twitter-bejegyzésében arról lelkendezett, hogy egy olyan új lemezen dolgozik, mely már most klasszikusnak hangzik. A hegedűs-énekes már a Last Shadow Puppets első albumán is közreműködött a kíséretet adó nagyzenekar hangszerelőjeként és karmestereként, így a szóban forgó tweetben használt #tlsp2 hashtag nyilvánvalóvá tette, hogy a második TLSP-lemezen dolgozik Turnerékkel.

lsp-tweet

Pallett a fenti Twitter-posztot nem sokkal később törölte, és azóta sem ő, sem a Last Shadow Puppets frontemberei nem reagáltak a sajtó kérdéseire, szóval biztosra vehetjük, hogy az információ hiteles.

FRISSÍTÉS: november közepén a projekt dobos-producere, James Ford egy chilei zenei oldalnak adott interjújában megerősítette, hogy elkészült a Last Shadow Puppets második albuma, és 2016-ban meg is jelenik!

.
FRISSÍTÉS 2: december folyamán magától Alex Turnertől és Miles Kane-től két hivatalos albumbeharangozó videót is kaptunk, melyekben tavaszi lemezmegjelenést ígérnek!

.
.
emlékeztetőül itt vannak a Last Shadow Puppets első albumának klipdalai 2008-ból:

The Age Of The Understatement

Standing Next To Me

My Mistakes Were Made For You

.
Miles Kane és Alex Turner a Standing Next To Me című TLSP-dalukat 2012 és 2014 között többször is előadták duettben – például a 2013-as Glastonbury fesztiválon is:

.
ráadásként itt az időközben két szólóalbumot (Colour Of The Trap – 2011, Don’t Forget Who You Are – 2013) kiadó Miles Kane legutóbbi lemezének címadó dala stúdióverzióban . . .

. . . és a dalszerző-gitáros-énekes 2014-es Sziget-fellépésén:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39