A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Az Eagles Of Death Metal frontembere szerint felfegyverkezve meg lehetett volna állítani a párizsi mészárlást

2016. február 16., 13:59

Jesse Hughes egy francia televíziós interjúban úgy fogalmazott, a Bataclan elleni terrortámadás is teljesen másként alakult volna, ha a közönség fel van fegyverezve. Hughes szerint amíg egy valaki tarthat magánál lőfegyvert, a többség biztonsága érdekében mindenkinek kellene.

eagles-u2-2a

Kiáll a szabad fegyverviselés mellett az Eagles Of Death Metal frontembere. Jesse Hughes, zenekara Párizsba való visszatérése kapcsán adott interjút a francia iTélé adónak, amelyben nyíltan felszólalt az ország szigorodó fegyverviselési törvényeivel szemben. „Megmentett egy életet is a fegyvertörvényetek a Bataclanban? Ha bárki úgy hiszi igen, kérem mondja ki, mondja a szemembe, mert én éppenséggel nem így gondolom” – fakadt ki Hughes. „Tudom, hogy sokan nem értenek velem egyet, de ma már biztos vagyok benne, hogy addig, míg senkinek nem lehet majd lőfegyvere,  mindenkinek birtokolnia kell egyet.”

Az énekes az interjúban azt mondta, mindent megadna azért, ha biztosan állíthatná, mi segített volna a novemberi terrortámadás elkerülésében, de legkevesebb az áldozatok számának mérséklésében. 2015 november 13-án az Eagles Of Death Metal párizsi koncertjén 89-es vesztették életüket, mikor iszlamista fegyveresek tüzet nyitottak a közönségre.

Az Eagles Of Death Metal február 20-án lép fel az Akvárium Klubban.