A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Az éjszaka, amikor Robert Smith egy Cure koncert közben hirtelen 21 éves lett

2016. november 5., 22:46

1980. április 20-án éjjel a The Cure első amerikai turnéjának kellős közepén, a színpadon ünnepelte Robert Smith nagykorúvá érését, a zenekar eképp ünnepélyes koncertjébe pedig a klubba áramló művészeti hallgatók forgatott bele, hogy aztán a nyersanyagból pszichedelikus klipszeleteket gyártva tegyék közel negyven év távlatában is feledhetetlenné az estet.

a The Cure tagjai a The Underground öltözőjében.

A The Cure tagjai a The Underground öltözőjében

Mindössze egyetlen évig, 1980 és 1981 közt működött Massachusetts-i Allston városának legendás klubja, a The Underground, mely kérészélte alatt olyan zenekarokat látott vendégül ódon lambériával burkolt falai közt, mint a kontinens első ízben meghódítani akaró Bauhaus, Mission of Burma, New Order vagy épp a The Cure.

Robert Smith és zenekara 1980 április 20-án éjjel lépett a klub színpadára, mindösszesen néhány órával azelőtt, hogy az énekes 21. életévébe lépett volna. A Dangerous Minds Allston-ból származó szerzőjének sikerült kiderítenie, hogy a The Cure a Mission of Burma-val közös fellépését több művészeti hallgató is dokumentálta, a manipulált, színezett fotókból és koncertklipekből ráadásul lényegében egész kollekció hever parlagon.