A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Az élete főcímdalát játszó John Carpenternél nincs kedvesebb jelenség

2016. november 8., 16:15

A horror 68 éves mestere első ízben turnézik leghíresebb filmzenéivel, melyből egyenesen következik, hogy európai turnéjának minden állomása bővelkedik az aranyostól kezdve, a vagányon át, egészen a felemelőig tartó skálán jelzett pillanatokkal. John Carpenter családi zenekarának londoni koncertjén saját, 1978-as klasszikusából idézett, az eredmény pedig nem maradt el.

carpenter

Mindannyian máshogy és máshol képzeljük el magunkat 68 évesen, azonban rögvest hajlandók lennénk helyet cserélni a londoni Troxy színpadán a Halloween betétdalára rugózó John Carpenter-rel. Az önmagát – minden joggal – rendre csak a horror mestereként aposztrofáló filmzeneszerző-rendező karrierje során először lépett színpadra világhírű dalaival saját, családi zenekara élén, melyben fia, Cody Carpenter kezeli a szintetizátorokat és keresztfia, Daniel Davies felelős a gitárzörejekért.

A formáció stílszerűen  halottak napján, október 31-én és november 1-én duplázott a londoni klubban, ahol Carpenter teltház előtt adta elő az 1978-as Halloween című slasher-klasszikushoz komponált, összetéveszthetetlen betétdalát. Az előadást, melyet a közönségnél talán csak a színpadon ringatozó szerző élvezett jobban, szerencsére rögzítették, így most bárki hetét megszépítheti.