A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Az elmúlt öt év közös utazásaiba enged bepillantást új klipjében a Paperdeer

2021. június 15., 10:34

Egy igazi nyári hangulatú klippel jelentkezett a Paperdeer. A Morning Swell az utolsó beharangozó a július 2-án érkező Pastel Days előtt. Ez a duó első klipje, amelyben maguk a tagok is feltűnnek és az elmúlt öt év közös utazásaiba és próbáiba engednek betekintést Indonéziától, Marokkón és Tenerifén át a Balatonig.

A Paperdeer a Gazsiafter absztrakt animációja, a Böbével közös Fortress és a ’80-as évek szovjet filmvilágát idéző Regularity után egy újabb klippel jelentkezik második nagylemeze előtt.

A Morning Swell hangulatában a nyarat idézi, ami nem csoda, hiszen a dal alapjai Tenerifén láttak napvilágot: “A kompozíció alapja valamikor 2018 körül születhetett. Abban az évben pár hónapig Tenerifén voltam, ahová Benji is kijött. Itt írtunk pár nagyon érdekes zenét együtt a kikötőben, próbáltunk ihletet meríteni az aktuális környezetből.”- idézi fel Biró Norbert, a Paperdeer egyik producere. – “Végül Benji egyik este mutatott egy olyan verziót, ahol két teljesen különböző akkor készült vázlat zenét összekevert, ami tök jól szólt a kocsi rádiójában. Ez lett a Morning Swell ötlete, amit később már Budapesten bontottunk ki jobban. A gitár téma teljesen véletlenül került rá, a lakótársam torzító pedáljaival szórakoztam, ami aztán annyira hozzáadott a zene alap hangulatához, hogy végül megtartottuk.”

A “swell” egyébként egy távoli tengeri vihar által gerjesztett hullámsorozatot jelent, ami hosszú utat megtéve a partokhoz érve energikus hullámokat hoz. “A helyi szél által dagasztott hullámok általában nem elég erősek szörfözéshez. A “Morning Swell” azt az érzést próbálja megragadni és visszaadni, amikor az ember munkába menet előtt, még a harmatos sötétben ki tud evezni elkapni pár hullámot” – meséli Norbi, aki egyébként a videót is készítette.

Ez a zenekar első olyan klipje, amelyben maguk is feltűnnek. A videóban szereplő felvételeket az elmúlt 4-5 évben rögzítették, közös, illetve egyéni utazásaik és próbáik során, így vannak felvételek Marokkóból, Portugáliából, Teneriféről és Fuerteventuráról, Monacoból, Észak-Dániából, Romániából, Indonéziából, a Balatonról, és természetesen Budapestről is.

“A klip egy emlékgyűjtemény, közös és saját emlékeink gyűjteménye. A felvételek túlnyomó részét telefonnal vagy goproval készítettük, de egy-két helyen használtunk barátok által profibb kamerával készített videókat is, amiket igazából különösebb cél nélkül szórakozás jelleggel vettünk fel. A videó nagyon személyes, reméljük tetszik majd a hallgatóknak is.”

A Morning Swell már elérhető az összes online zeneáruházban. Második lemezük, a Pastel Days július 2-án érkezik, élőben pedig július 10-én mutatják be a Központban.

Tankcsapda: „Legyen Mindig Péntek!” Három koncert, három évtized: július 30-án jön a folytatás a Parkban!
júl. 29., 14:07