A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Az Európai Bizottság szerint az Apple-nek nincs szándékában betiltani az ingyenes Spotify-t, de azért még nem zárják le az ügyet.

2015. augusztus 11., 0:00

Még májusban, amikor az Apple Music csak pletyka szinten létezett, írtunk arról, hogy az Apple a kiadókkal karöltve szeretné ellehetetleníteni az ingyenes zenei streaming szolgáltatásokat, amilyen például a Spotify ingyenes része is.

big_3029f953-91a5-4a75-b24b-8f2c2cefe01e

Az Európai Bizottság azonban semmilyen bizonyítékot nem talált a főbb zenekiadók és az Apple ellen, ami arra utalna, hogy keresztbe akarnának tenni az ingyenes szolgáltatásoknak.
A vizsgálat során azt akarták kideríteni, hogy az Apple kötött-e az Apple Music kapcsán olyan megállapodást a kiadókkal, ami a konkurenciának kárt okozhatna. Ennek azonban semmi jelét nem találták meg, de ennek ellenére az EU továbbra is folytatni fogja a piac figyelését.

Az Európai Bizottság tagjai részletes vizsgálatot folytattak, kikérdezték a Universal Music Groupot, a Sony Music Entertainmentet és a Warner Music Groupot is, de sehol nem találtak bizonyítékokat.
A Mlex kereskedelmi kiadvány információi szerint azonban az EU még dolgozik az ügyön és további kiadókkal fognak tárgyalni és a Spotify körmére is ránéznek, mivel a kiadóknak nem teljesen tetszik az ingyenes streaming ötlete.

Apple Music

Itt érdemes megemlíteni, hogy nem csak az EU-ra kell figyelnie az Apple-nek, hanem az Nemzeti Kereskedelmi Bizottságra (FTC) is, akik az App Store alkalmazáson belüli vásárlások esetén történő politikáját vitatja.
Az Apple ugyanis minden vásárlásból 30%-ot eltesz magának, hiszen a vásárlás valódi részét is ők bonyolítják. Ez ellen tett a Spotify még július elején, amikor e-mailben tájékoztatták előfizetőiket, hogy honlapjukról olcsóbban is megújíthatják előfizetésüket.

A fenti hírekhez természetesen sem az EU, sem az Apple, sem pedig a Spotify nem kívánt megjegyzést fűzni.

forrás: beszeljukmac.com

Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33