A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Az Obama-film előzetese épp annyira fura, amennyire várni lehetett

2016. október 21., 14:08

A 2016-os elnökválasztás alakulása leginkább az Ovális irodában épp második ciklusát (ki)töltő Barack Obamat teszi a legnépszerűbb, fiktív jelöltté. Az Egyesült Államokat a Bush-éra mélyrepüléséből kirántó demokrata vezető népszerűsége az egekben, ezt pedig mi sem bizonyítja, jobban annál, hogy a Netflix életrajzi bizarr filmet kerekített a politikával még csak távolról ismerkedő, fiatal Obama karaktere köré.

barry2

Megérkezett a Barack Obama egyetemi éveiből merítő életrajzi film, a Barry első előzetese, melyben a záros határidőn belül leköszönő amerikai elnök harminc másodpercben veti bele magát a New York-i éjszakába.

A Netflix rendelte film 1981-ben játszódik, az ausztrál színész, Devon Terrell alakította Obama első egyetemi éve mellett „Barry” kansasi anyjával és kenyai apjával való kapcsolatát is górcső alá veszi. Ugyan az előzetes fél percében szinte végig Obama hátát látjuk, a fináléban Terrell egy mosdó tükrében igazítja meg nyakkendőjét.

Az ausztrál színésznek ez lesz az első komoly főszerepe, melyre ő maga is nagy dobásként tekint. Terrell a GQ-nak adott interjúban arról is mesélt, milyen szinten igyekszik azonosulni Obama karakterével, kezdve az akkcentustól egészen a balkezes kosarazás eltanulásáig. A Vikram Gandhi rendezte filmet elsőként szeptemberben, a Torontoi Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be, a Netflix online kínálatában december 16-tól lesz elérhető.

Címkék: