A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Az Ocho Macho és a Biebers is megelőzi Robbie Williams-t – Nagy-Szín-Pad!

2015. május 31., 9:42

Az Ocho Macho nyerte a Nagy-Szín-Pad! című tehetségmutató versenyt az Akvárium Klubban. 

Az Ocho Macho mögött a második a Biebers lett, a harmadik a Kelemen Kabátban. Az eredményhirdetéskor bejelentették: mivel nagyon kevés szavazat döntött az első két helyezett között, az egyik díjat megosztva kapják, mindkét zenekar felléphet augusztusban a Sziget fesztivál nagyszínpadán Robbie Williams előtt.
A reggae, a ska, a punk és a latin zene elegyét játszó, nyolctagú Ocho Macho 2003-ban alakult Kőszegen, azóta kétszeres platinalemezes lett és bejárta az országot, emellett külföldi fesztiválokat is megjárt Romániától Ausztrián át Németországig.
2009-ben jelent meg első stúdióalbuma El Mundo Fantástico címmel, ezt követte 2011-ben az Online a világ, majd a tavalyi harmadik anyag, a De Puta Madre, amellyel egy időben könyvet is megjelentettek a történetükről Ocho Camino címmel. Szintén 2014-ben két városban nagy sikerű, szimfonikus koncertet adtak áthangszerelt dalaikból hetven zenész kíséretében. Nemrég új kiadvánnyal, a Punk című négyszámos EP-vel jelentkezett a csapat.
A zenekar a Nagy-Szín-Pad! döntőjében hat dalát játszotta el részben vagy egészben, ezek a következők voltak: De Puta Madre, Aranyember, Legközelebb hagyom, Savaria Kingston Town, Teccik és Jó nekem.

thebiebers
A tehetségmutatón második a hattagú, elektronikus zenét játszó Biebers lett, amelyet 2013-ban alakítottak a Puskás-fivérek, az énekes-szövegíró Peti és öccse, a korábban dj-ként dolgozó Dani. A Biebers tavaly Sorry című dalával a hazai modern pop-rock kategóriában Fonogram-díjat kapott. Harmadik helyen a Kelemen Kabátban végzett.
Az idén másodszor megrendezett Nagy-Szín-Pad célja, hogy a kiválasztott – 2015-ben kilenc formáció került az elődöntőkbe – előadók karrierje lökést kapjon. A május 21-én, 22-én és 23-án tartott elődöntőkben és a fináléban a résztvevők egyaránt 15 perces élő blokkot adtak elő, a három döntőst, valamint a végső győztest is a közönség választotta ki.
A finálé produkcióira a szavazás SMS-ben és a Facebookon zajlott az egész héten, a műsor végéig.
A Nagy-Szín-Pad!-hoz az Instagramon kapcsolódó közönségszavazást a Honeybeast nyerte: a győztes különdíja egy egyéves turnébusz-használat.
A döntő vendége a Wellhello és a Halott Pénz volt.
A tehetségmutató első két helyezettje, az Ocho Macho és a Biebers Robbie Williams előtt léphet fel a Sziget fesztiválon, az Ocho Macho továbbá John Newman, Fatboy Slim és Ákos előtt játszhat a soproni VOLT-on, ugyancsak nagyszínpadon adhat koncertet a Strand – Nagyon Zene Fesztiválon, és a közmédia díjaként Magyarországot képviseli jövőre a groningeni Eurosonic fesztiválon. Mindhárom döntős videoklipet forgathat az OTP Junior támogatásával.A szervezők idén a hazai popszakma 100 képviselőjét kérték fel, hogy jelöljenek az előzetesen választott 40 produkcióból 9-et, akik a 2015-ös Nagy-Szín-Pad! meghívottjai lettek. Közülük nem jutott a döntőbe a Babel, a Headbengs, a Honeybeast, a Margaret Island, a Middlemist Red és a Soerii & Poolek.
A tavaly első ízben megrendezett Nagy-Szín-Pad!-ot a Mary PopKids nyerte.
„A tavalyi próbaév volt, ennek ellenére a résztvevő produkcióktól azt a visszajelzést kaptuk, hogy sokat profitáltak a Nagy-Szín-Pad!-ból. Talán a legfontosabb, hogy a korábbinál nagyobb reflektorfény jut rájuk, a verseny egyfajta ugródeszkát jelent számukra. Olyan zenekarokat hívunk meg, amelyek már ismertek, népszerűek, de egy kis hátszél még szükséges ahhoz, hogy az egész ország megismerje őket, és akár a legnagyobb fesztiválok nagyszínpadain találkozhassunk velük a jövőben” – mondta Lobenwein Norbert, a VOLT Produkció egyik vezetője.