A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Az óév végén koncertlemezt adott ki, az újévet pedig koncertvideóval kezdte a The Smile

2023. január 15., 8:15

Thom Yorke „másik” zenekara, a The Smile különleges élő felvételek kiadásával zárta a tavalyi évet, és hasonló szellemben is nyitotta. Előbbi egy új nagylemezt jelent, az utóbbi pedig a közösségi médiában megfutott videót.

December közepén jelent meg csak és kizárólag digitális formában a The Smile (Live at Montreux Jazz Festival, July 2022) című, hét dalt tartalmazó koncert-EP. Ennek anyagát még 2022-ben, júliusban rögzítették a legendás fesztiválon. Valamennyi szám rajta van a tavaly másjuban megjelent bemutatkozó nagylemezükön (A Light For Attracting Attention) is.

A The Smile, vagyis Thom Yorke, Jonny Greenwood és Tom Skinner az Amerikai Egyesült Államok és Kanada területén turnézott decemberben a lemezükön is közreműködő Robert Stillman szaxofonos társaságában, és volt idejük beugrani az NPR Music stúdiójába is, ahol adtak egy minikoncertet a Tiny Desk Concert videósorozat részeként. Összesen három dalt adtak elő, a kész videó pedig január elején került fel a Youtube-ra, valamint a közösségi médiában is megosztásra került.