A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Az orosz hadsereggel zárattak be egy moszkvai fesztivált

2016. július 3., 23:10

Az orosz katonai rendőrség tagjai és a hadsereg egyenruháit viselő erők szállták meg a moszkvai Outline fesztivált és akadályozták meg annak indulását. A hivatalos álláspont szerint a szervezők nem rendelkeztek a kétnapos elektronikus zenei ünnephez szükséges összes engedéllyel, a fesztivál stábja szerint azonban erről szó sincs.

outline-1200x675

A katonai rendőrség és a hadsereg egyenruháját viselő csapatok zárták körül az Outline fesztiválnak otthont adó moszkvai MoZal gyártelepet, hogy a rendezvény stábját megakadályozzák a nyitásban és elvegyék a közönség kedvét az elégedetlenkedéstől – számolt be róla az Electronic Beats. Az orosz kormányerők hivatlos álláspontja szerint az Outline szervezői nem rendelkeztek a kétnapos program során mintegy 15-20 ezer látogatót vonzó elektronikus zenei gyűléshez szükséges minden engedéllyel.

A szervezők ezt a fesztivál hivatalos Facebook oldalán közzétett nyilatkozatban tagadták, egyben azt is közölték, a hatósági nyomás miatt képtelenek megtartani a rendezvényt, melyen többek között olyan előadók léptek volna fel, mint Ricardo Villalobos, Philipp Gorbachev vagy épp Magda.

“Ma délután az orosz hatósági erők minden előzetes figyelmeztetés nélkül megszállták az Outline helyszínét és megakadályozták a fesztivál stábját a színpadok, installációk és az időszakos infrastruktúra telepítésében annak dacára, hogy az Outline minden szükséges engedéllyel rendelkező, teljességgel legális rendezvény. Ezen, rajtunk kívül álló s túlnövő körülmények miatt a fesztivált megnyitni nem tudjuk, azonos időben, új helyszínen hatósági tiltás miatt megrendezni képtelenek vagyunk. Ezúton szeretnénk a közönségünk minden moszkvai, esetleg más városból, országból a fesztivál miatt ide utazó tagját a helyzet megértésére kérni, valamint megköszönni mindazon művészeknek, stábtagoknak és önkénteseknek a munkáját, akik úgy tűnik, ezalkalommal hiába dolgoztak.

Az események ellenére az Outline stábja továbbra is minden erejével azon lesz, hogy időről időre olyan tereket hozzon létre, melyekben szabadok lehetünk és azt tehetjük, amit szeretünk.” – olvasható a közleményben.

Itt vannak az első Music Hungary díjátadó győztesei
dec. 2., 11:52