A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Az utazás szabadságáról énekel új szólószámában a Parquet Courts-tag A. Savage

2023. szeptember 1., 8:13

Andrew Savage, vagyis A. Savage amerikai énekes, dalszerző, zenész és festő leginkább a Parquet Courts rockzenekar társfrontembereként ismert, de szólóban is alkot. Nemrég jelentette be, hogy kész van a második szólóalbuma, melynek Several Songs About Fire a címe, és október 6-án jelenik meg a Rough Trade Records gondozásában. Az Elvis in The Army a második klipes dal az albumról.

A lemez produceri munkálatait John Parish végezte Bristolban, a közreműködők között pedig ott találjuk Jack Coopert (Modern Nature, Ultimate Painting), Cate Le Bont, illetve a Kamikaze Palm Tree és a caroline zenekarok tagjait is. A Thanksgiving Prayer után most itt van az album második felvezetője, a pörgős Elvis In The Army, ami egy Párizsban játszódó, fekete-fehér klipet kapott.

Az új dalt az inspirálta, hogy A. Savage szerint gyakran földrajzi fogalmakkal jellemezzük magunkat. Ő személy szerint az amerikai és a New York-i jelzőket szokta magára aggatni, ez a szerzemény pedig mintegy leltárba veszi ezeket a címkéket. Ahogy fogalmaz, élete végéig, „jóban-rosszban” amerikai lesz, mindig is Amerikához fog tartozni, és nem tudja elképzelni, hogy eljöhetne egy olyan időszak, amikor New Yorkot ne érezné az otthonának. Mindezek ellenére mégsem szeretné magát azonosítani egyetlen hellyel sem, legalábbis egyelőre. Ezt a fajta függetlenséget és szabadságot árasztja a dal szövege meg a klip hangulata is. A. Savage ősszel nyakába veszi a világot és amerikai, majd európai turnéra indul. Magyar dátumról egyelőre nincs hír.

Két Parkos fellépése után LP 2024. március 7-én a Budapest Arénában ad koncertet!
szept. 28., 15:39
Giant Rooks – monumentális indie-rock himnuszok a Dürer Kertben
szept. 27., 10:14
Talponálló | 2023.09.25. (Podcast)
szept. 26., 12:46