A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Bad Lip Reading: My Stick! – új Yoda-dal a Star Wars-paródiasorozatban

2019. december 30., 14:39

A Bad Lip Reading név és YouTube-csatorna mögött rejtőző titokzatos amerikai zenész-producer és stábja 2011 óta parodizál popklipeket, valóságshow-kat, sorozatokat, sport és politikai témájú videókat az eredeti szájmozgásokhoz igazított vicces szövegekkel, néha önálló új dalokat is teremtve. Star Wars-filmrészletekre épülő videóik sorozatában már a tavalyi It’s Not A Moon is 2018 legjobb viccdala volt, és most 2019 végére is elkészült egy új szám és klip, melyben Luke Skywalker és Yoda mellett az idei The Mandalorian sorozat „bébi-Yoda” karaktere is felbukkan.

A Bad Lip Reading 2015-ben indult Star Wars-paródiáiban már Jack Black, Maya Rudolph és Bill Hader komikusok is közreműködtek szinkronhangként, sőt maga a Luke Skywalkert alakító Mark Hamill is rajongóvá lett, és beugrott egy epizódhoz (ahol Harrison Fordot utánozva Han Solónak kölcsönözte hangját). A bolondozásból roppant fülbemászó önálló Bad Lip Reading-dalok is születtek, melyek sorában most itt a legfrissebb: Az utolsó Jedik film egyik jelenetére, az öreg Luke-nak és Yoda szellemének találkozására épülő funkos hangzású My Stick!-ben a kis Jedi mester a támaszául szolgáló nagy botjáról énekel, mellyel kemény fejű tanítványát is fegyelmezi, de ütőhangszerként is tudja használni azt R2-D2 fémtestén.

Yoda előző dala, a 2016-os Seagulls! (Stop It Now), melyben sirályoktól való félelme mellett botjának megtalálásáról is énekel:

Luke A Birodalom visszavág első csatajelentének szereplőivel a bojgruppokat idéző Hostiles On The Hill című számban. . .

. . . a csirke-kacsa-nőkről mesélő romantikus Ben Kenobival a Bushes Of Love-ban. . .

. . . és a Not The Future című dalban:

.
a BLR tavalyi Star Wars-csúcsdala, a Halálcsillagot vezető Tarkin kormányzó és Leia hercegnő közti csipkelődésre épülő It’s Not A Moon:

.
a Star Wars: Egy új remény, A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér 2015-ös paródiái Jack Black, Maya Rudolph és Bill Hader hangjával:

Az ébredő Erő 2017-es Bad Lip Reading-átirata, melyben Mark Hamill utánozza Han Solo, azaz Harrison Ford hangját:

Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08
Fever Ray: Carbon Dioxide – újabb dal az öt év után érkező új Radical Romantics albumról
nov. 10., 17:23
dEUS: Must Have Been New – a tíz év után érkező új How To Replace It albumról
nov. 9., 8:13