A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Balatoni nyár: itt a Blahalouisiana új klipje, az ‘Ott van a nap’

2021. július 1., 15:14

Strand, lángos és garantált dallamtapadás – sugárzóan nyaralós, vintage hangulatú klipet készített a Blahalousiana Ott van a nap című dalukhoz.

„Valószínűleg azért született ez a szöveg, mert az elmúlt nehéz időszakban mindenkinek szembe kellett néznie az elmúlással (vagy így, vagy úgy), és ezt a témát igyekszik feldolgozni a dal, egy kis humorral, ami néha az egyetlen eszközünk védtelen helyzetekben. Sajnos sokszor lehetetlen nevetni, de reménykedni mindig érdemes – mondta a dalszöveg írója, Szajkó András.

A videó felidézi a gondtalan időket, amiről talán mindenkinek vannak emlékei, ezek pedig feledtetik az elmúlt másfél év megpróbáltatásait.

„A lemezre tervezett 12 dal zeneileg már készen volt, és ahogy a félkész szövegek felett ültem a konyhában, annyira nem jutottam velük semmire, hogy inkább írtam egy újat. Még aznap éjjel, frissen, melegében elküldtem Jancsinak (Jancsó Gábor, a zenekar basszusgitárosa és dalszerzője), és ő másnap délben már azzal hívott, hogy kész a dal” –  mondta a Blahalouisiana szólógitárosa és szövegírója, Szajkó András.
Jancsó Gábor így mesélt az alkotási folyamatról: „Két dolog volt egyértelmű, mikor elolvastam Szaja szövegét: az egyik, hogy ellenpontozni kell a „keserűbb” sorokat kicsit vidámabb dallammal és pörgősebb prozódiával, illetve éreztem, hogy kell valami nagyon könnyed hangulat, és könnyed groove, ami a nyáron megmozgathatja majd a lábakat. Van olyan néha, hogy olvasom a szöveget, és egyből jön a dallam és a harmónia hozzá, ez is most ilyen helyzet volt.  Az Ott van a nap sort egyszerűen muszáj volt kiemelni a refrénben, számomra ez a dal megoldása, pozitív üzenete.”

A dal már korábban megjelent, de egyszerűen nem lehetett kihagyni hozzá egy klipet, amely csattanójával kiránt még a legnehezebb hétköznapokból is.
A klipet a Cineast kollektíva, azaz Szombath Máté és Giuliano Salvatore rendezték, Kemény Dávid főszereplésével, aki szintén sokat hozzátett a kreatív részhez.
„Dávid mint főszereplő hatalmas telitalálat volt, őt egyenesen a szerepre szabva kasztingoltuk. Tudtuk, hogy ő teljes mértékben ki fogja tudni tölteni a karakter világát pusztán annyival, hogy a csodálatos önmagát kell majd nyújtania. Plusz rengeteget segített nekünk a karakter, a sztori csiszolásában, és mondhatni még asszisztenskedett is a szereplés mellett” – mondta a rendező.
A zenekar persze ott lesz a nagyobb fesztiválokon, de érdemes ránézni, hogy épp merre járnak, mert több olyan extra buli is lesz, amin azonnal szerelembe lehet esni a dalaikkal, például augusztus 14-én a Kobuciban.

A Blahalouisiana nyári koncertjeinek Facebook-linkje.