A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

BEA1991: Did You Feel Me Slip Away? +FRISSÍTÉS: Brand New Adult – debütalbum Blood Orange közreműködésével

2019. június 13., 13:24

Az orosz származású angol Shura új klipjével és lemezbejelentésével egy időben egy másik szintis-dalszerző-producer-énekesnő, az angol származású holland Bea, azaz BEA1991 is bejelentette albumát egy új szám videójával: a 2015-ös budapesti koncertjén bemutatott korai EP-i (Good Thinking, Songs Of 2k11), illetve az azóta elszórt My Name Is Written On It, Wdsg? és v4 című felvételei után 2019. július 12-én érkező első nagylemezéről a My Own Heaven mellett egy olyan dalt is hallhatunk, melyben Dev Hynes, azaz Blood Orange a sztárvendég.

Az amszterdami Beatriz de Rijke vokálozott a fekete New York-i multiinstrumentalista-dalszerző-producer-énekes legutóbbi két sikerlemezén (Freetown Sound – 2016, Negro Swan – 2018) és több koncertjén is, így nem meglepő, hogy most Dev is viszonozza a szívességet a Brand New Adult címet kapó BEA1991-debütalbumon, melyen rajta kívül két másik jeles zenész-producer, a holland Benny Sings (polgári nevén: Tim Van Berkestijn) és a brit Sneaker Pimps-alapító Liam Howe is besegít.

Az Amszterdamban, Londonban és New Yorkban felvett nagylemezéről a vizuálművészként is aktív Bea egy saját rendezésű minimalista klippel mutatta be a Did You Feel Me Slip Away?  című dalt, melyben Blood Orange nemcsak a basszustémákat játssza, de az intróban énekelni is hallhatjuk.

.
BEA1991 legutóbbi My Own Heaven kislemezdalának májusban bemutatott videója, egy docu art film Jona Honer rendezésében:

.
FRISSÍTÉS: az albummegjelenés napján, július 12-én Bea1991 bemutatott egy új klipet a Loser Wins című dalához. . .

. . .és Bandcamp-oldalán is meghallgathatóvá tette a teljes lemezanyagot, melyen Blood Orange az I’m A Goldmine című számban is besegített társproducerként!

.
az album számlistája az alábbi Bandcamp-lejátszón:

The Avalanches feat. Leon Bridges: Interstellar Love – dal az Alan Parsons Project hangmintájára
okt. 29., 20:57
Julia Stone: Dance – videoklip Susan Sarandon és Danny Glover szereplésével
okt. 29., 17:14
Mac DeMarco az új Myd- és Crowded House-klipekben
okt. 29., 9:28
Rhye – dalok a Home album elé, a legújabb táncklipben Aaron Taylor-Johnson szereplésével
okt. 28., 23:59