A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

BEAK>: Allé Sauvage +FRISSÍTÉS: új dal és albumbejelentés a Portishead-vezér Geoff Barrow másik zenekarától

2018. június 24., 14:44

Az utolsó albumát egy évtizede megjelentető – legutóbb két éve az S.O.S. című ABBA-átdolgozással jelentkező – bristoli Portishead együttes vezére, az ütőhangszeres-DJ-producer Geoff Barrow nemcsak filmzeneszerzőként aktív (az Ex Machina után az idei Annihilation aláfestő muzsikáját is ő jegyezte Ben Salisburyvel), de másik zenekarával, a BEAK> nevű pszichedelikus posztrock/krautrock trióval is: az Arcade Fire frontembere által remixelt tavalyi Sex Music klipdal után egy évvel most egy újabb videós számot is mutatnak készülő harmadik nagylemezükről.

A tavalyi Kolorádó Fesztiválon is fellépett BEAK> (magyarul: a CSŐR>) együttes eddig két albumot adott ki 2009-ben és 2012-ben (Recordings 05​/​01​/​09 > 17​/​01​/​09 , >>) , de a fenti friss zenekarkép jobb szélén látható dobos-producer Barrow és a szemüveges basszusgitáros-énekes Billy Fuller már dolgoznak a folytatáson két éve bevett új billentyűsükkel, a szólóban Moon Gangs név alatt elhíresült londoni elektronikus zenész Will Younggal. A tavalyi Sex Music kislemez volt az új felállás első közös felvétele, és most Allé Sauvage címmel egy újabb (ezúttal imstrumentális) szerzeményt is bemutattak egy élő stúdiófelvétellel, melyhez a klipet a Portishead mellett a Savagesnek is dolgozó John Minton videoművész rendezte.

FRISSÍTÉS: július 11-én egy Brean Down című énekes dal is érkezett az új Beak>-albumról. . .

. . .melyet >>> címmel jelentettek be szeptember 21-re az alábbi borítóval és számlistával!

Beak>: >>> (2018)

01 “The Brazilian”
02 “Brean Down”
03 “Birthday Suit”
04 “Harvester”
05 “Allé Sauvage”
06 “Tesco”
07 “King Of The Castle”
08 “RSI”
09 “Abbots Leigh”
10 “When We Fall”

.
a tavaly karácsonykor kiadott (Merry Xmas) Face The Future klipdal, mely még az előző  billentyűsükkel, Matt Williamsszel íródott:

.
a Temporary Residence kiadóval kötött amerikai lemezszerződésük örömére idén áprilisban összeállított L.A. Playback című ritkasággyűjtmény 11 számmal, melyből hetet már a 2014-ben közzétett Beak>> Bonus Album + válogatásról és a 2015-ös BEAK> <KAEB Split EP-ről ismerhettünk:

.
Geoff Barrow másik idei albumkiadványa, a Ben Salisburyvel közösen jegyzett filmzene Alex Garland Annihilation című sci-fijéhez:

.
a tavalyi Kolorádó Fesztiválon adott BEAK>-koncert egy részlete a szorfdeszka.hu videóján:

Heartworms: A Comforting Notion – a brit gitáros-énekesnő első EP-je videoklipekkel
márc. 27., 7:58
The National: Eucalyptus – videoklip az új First Two Pages Of Frankenstein albumhoz
márc. 22., 18:29
Björk és Shygirl egymás dalait dolgozták át közös duettekké
márc. 22., 5:55
Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra: Racing The Storm – album a budapesti koncert elé
márc. 17., 6:59