A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Újabb Beck-kollaborációk – Rahill, Adanowsky és Michel Gondry társaságában

2023. április 23., 10:27

Az amerikai gitáros-énekes Beck idén februárban Thinking About You címmel adott ki kislemez- és klipdalt, továbbá szerepelt a Gorillaz új Cracker Island albumán, de azóta is folytatja kollaborációit: az elmúlt pár hétben többször is fellépett Damon Albarnékkal (a Coachella fesztiválon és Jimmy Kimmel tévéműsorában is), sőt bemutatott egy-egy duettet az iráni-amerikai énekesnővel, Rahill-lal és Adanowskyval, a chilei-francia szürrealista filmrendezőzseni Alejandro Jodorowksy rockerré lett Adán nevű fiával is – ez utóbbi klipjét Michel Gondry rendezte!

Az 1979-es párizsi születésű Adán Jodorowsky az apja filmjeiben való szereplései mellett maga is rendező lett, de zenészként is aktív: az ezredfordulón egy The Hellboys nevű rockzenekarban basszusgitározott, majd 2006 óta dalszerző-előadóként extravagáns Adanowsky-szólólemezekkel áll elő – az idén április 21-én megjelent The Fool már az ötödik önálló albuma, melynek első két számához olyan sztárvendégeket hívott, mint a Yeah Yeah Yeahs-énekesnő Karen O és Beck. Az előbbivel felvett When The Angel Comes nyitódalhoz saját maga rendezett klipet, az utóbbival közös Chain Reactionary duett animációs kisfilmje pedig a már több Beck-videót is jegyző francia sztárrendező Michel Gondry munkája.

Adanowsky teljes The Fool albuma, melyet a saját rendezésű When The Angel Comes klipdal nyit Karen O-val duettben:

When The Angel Comes (feat. Karen O)
Chain Reactionary (feat. Beck)
You Want To Give Up
Noche fría
El adiós
Todo es perfecto
Te fuiste
Agradecido
Alejandro
Sueño oscuro
Ser yo

Beck három hete már egy másik duettklipben is szerepelt: a 2011 óta aktív Habibi brooklyni pszichedelikus garázsrock csajzenekar iráni származású vizuálművész-énekesnője, Rahill Jamalifard a tavalyi Sun Songs című feldolgozás-EP-je után a Ninja Tune kiadó Big Dada labeljéhez szerződve készítette el Flowers At Your Feet címmel 2023. május 12-én megjelenő első szólóalbumát, melynek Fables című dalához az amerikai gitáros-énekest hívta vendégnek (Beck ebben a számban társszerzőként és producerként is közreműködött).

Rahill két másik videóval is beharangozott Flowers At Your Feet szólóalbumnak számlistája az alábbi Bandcamp-lejátszón:

.
ráadásként itt van még pár friss Beck-duett Damon Albarnnal, akivel április 19-én Jimmy Kimmel tévéműsorában is bemutatták a Possession Island című legutóbbi Gorillaz-kollaborációjukat. . .

. . .április 21-én az együttes Coachella-koncertjén pedig a 2020-as The Valley Of The Pagans klipdalukat adták elő élőben:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39