A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Beck: Wow – videoklip a közelgő új album elé

2016. szeptember 14., 7:56

Az elmúlt 24 órában érkezett klipek (Green Day: Bang Bang, The Kills: Impossible Tracks, Chromatics: I Can Never Be Myself When You’re Around, Kings Of Leon: Waste A Moment, Peaches: Sick In The Head stb.) közül leginkább Beck táncvideójának örülhetünk, mert tőle utoljára az előző évtizedben kaptunk ilyen színes-szagos-szürreális bolond kisfilmet (az elmúlt nyolc év egyetlen Beck-klipje, a 2014-es Heart Is A Drum melankolikus fekete-fehér volt, a roppant slágeres 2015-ös Dreams kislemezhez pedig furamód nem forgattak semmit). A trap/hiphop ihlette Wow bulidal – mely a Greg Kurstin társszerző-producerrel készült és október 21-re ígért új album előfutára – harsány Americana-videójával is jelzi a játékos-eklektikus régi Beck visszatérését.

A 46 éves amerikai dalszerző-énekes – aki a Fun. frontemberével, a Chemical Brothers duóval, Taylor Swifttel és St. Vincentel, a Nirvana túlélőivel, a Strokes tagjaival, az M83 együttessel és Flume-mal való kollaborációi után a készülő új Lady Gaga-lemezen is közreműködik – az új klipet Grady Hall rendezővel forgatta (akivel már a 2005-ben a Girl videóját is), és a bolondozásba ezúttal gyermekeit is bevonta: 12 éves fia, Cosimo az egyik kis headbanger, míg 2007-es születésű lányát, Tuesday Hansent táncolni és ugrálni látjuk.

a Hansen család egy idei fotón:

beckfam

egy komolytalan kisfilm a klipforgatásról:

Wow (GUAU! Mexican Institute of Sound Remix) – a mexikói DJ-producer Camilo Lara remixe Muelas De Gallo rapbetétjével:

.
Beck 2005-ös Girl videója szintén Grady Hall rendezésében:

.
mutatóba itt van még két híres Grady Hall-klip az elmúlt egy évtizedből, a Modest Mouse-nak rendezett 2007-es Dashboard. . .

. . .és a Capital Cities duónak forgatott sokszoros díjnyertes Safe And Sound 2013-ból:

Billie Eilish: Male Fantasy – videoklip az új album záródalához
dec. 6., 18:00
The National: Somebody Desperate – a Cyrano filmzenealbumról
dec. 3., 13:56
Dave Grohl és Greg Kurstin idei hanuka-feldolgozásai: Ramones, Lisa Loeb és sokan mások
nov. 30., 3:34
Nick Cave & Warren Ellis: We Are Not Alone – filmbetétdal
nov. 24., 4:33