A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Bécs házhoz jön

2016. január 5., 10:30

Az Oliver Koletzki által bő 10 éve alapított, berlini székhelyű kiadó, a Stil Vor Talent egyik húzónevének számítő bécsi HVOB (Her Voice Over Boys) duó január 8-án, péntek este lép fel az Akváriumban. Az énekesnő és kütyüs férfi már a 90-es évek óta jól működő párosítás, a HVOB is ebbe a sorba illeszkedik. Anna Müller és Paul Wallner eredetileg egy Herbstrock nevű, négytagú popzenekarban zenéltek együtt, ami 2003 és 2012 között működött. A két nagylemez után felbomló zenekar gitáros-énekesnője, valamint gitáros-kütyüse azonban együtt maradtak és HVOB néven folytatták tovább.

hvob

A Soundcloudra feldobott első kezdeményeik is már annyira erősek voltak, hogy azok felkeltették a már említett Koletzki figyelmét, aki le is szerződtette őket. Még ugyanebben az évben felléptek a rangos német elektronikus zenei fesztiválon, a Melten, majd októberben megjelent első EP-jük, a Dogs. A HVOB egyszerű receptje, az érzelmes-dallamos, álomszerű melankóliával átitatott, okos, középtempós deep house azonnal betalált a közönség körében. Amikor 2013 márciusában megjelent a puritán módon mindössze a duó nevét viselő bemutatkozó nagylemezük, azt már kíváncsi zenerajongók hada várta – és nem is hiába.

A debütálás szinte roskadásig tele lett pakolva jobbnál jobb számokkal; a már említett Dogs mellett például a Lion és az Always Like This is kapott kislemezt. Ez utóbbi egy ellenállhatatlan Bombay Bicycle Club dal a zenekar 2009-es első lemezéről, és a HVOB pont azt tette vele, ami egy rendes feldolgozásnak dukál: másféle hangulattal és mélységgel ruházta fel a számot. A bő két évvel később, tavaly áprilisban megjelent második album (Trialog) fokozta a fokozhatatlannak tűnőt.
A hangzás maradt, sőt finomodott, a számok cizelláltabbak, még szívhez szólóbbak lettek, vagyis Anna Müller és Paul Wallner még beljebb engedtek bennünket egy csodaszép szürreális festményre emlékeztető világukba, melyet most, a Balaton Sound után, végre Budapesten, a háttérben zakatoló veretés nélkül, nyugodtan is élvezhetünk.

HVOB live
Akvárium Klub KisHall
2016. január 8.

Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33