A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Bemutatjuk: Barta Imre, fotóművész

Baksa-Soós Attila, Barta Imre
2015. szeptember 16., 20:00

Kevesen tudják, milyen az, amikor fotósok gyilkolják egymást az árokban egy-egy jó képért. Sztárfellépők esetén fityeghet akármilyen passz is a nyakukban, akkor sincs több idejük meglőni a nagyvadat, mint két-három dal. Ezután a kevésbé háklis előadók is kitessékeltetik a százmilliókat érő kamerarengeteget a színpad elől, a fotósok pedig futnak a laptopjukhoz „utómunkázni” és mihamarabb elküldeni a szerkesztőségekbe a friss anyagot.
Barta Imrével rendre találkozhatsz a fesztiválokon, klubkoncerteken és különböző kulturális eseményeken. Nyakában mindig lóg egy méregdrága kamera, arcán pedig figyelmes vigyor ül.
Rádiónknak elküldte kedvenc zenei- és koncertfotóit, melyeket gondos leírásokkal tálal.

– 2010 – Sportaréna – Joe Satriani
Kollégámat helyettesítve volt szerencsém fotózni az eseményt. Meghatározó koncertélmény mind a zene mind az „árokban” lévő fotósok brutalitása miatt.

001


– 2011 – BJC – Mike Stern
Erről a koncertről nagyon kevés kép készült, és ha egyet ki kellene választani, ami az este hangulatát visszaadja, akkor ez az.

002


– 2012 – Nagy Laci
Nagy Laci gitáros/énekes barátom videóklipjének forgatása közben készült kép. A kávégép gőze tette számomra érdekessé a látványt.

003


– 2013 – A38 – Mother’s Cake
Ezzel a bandával a kép készültekor találkoztam először. Előzenekar voltak egy másik külföldi banda előtt. Szerintem a kép önmagáért beszél.

004


– 2013 – Egy divatfotózás háttérmunkálatainak a dokumentálása közben mindig akad egy jó téma. Pláne, ha van velem valaki, aki legalább annyira elborult, mint én.                               (Késmárki Zsolt/Hooligans)

005


– 2013 – Tatai esterházy kastély – Banai Szilárd
Banai Szilárd és Gulli Briem (Mezzoforte) zenei dvd-jének felvétele közben készült portré.

006


– 2014 – Dánia – Ozone Mama
Egy számomra kivételesen kedves zenekar, akiket tavaly elkísértem egy rövid dániai turnéra. Nem beállított csoportkép egy sikátorban.

007


– 2014 – A38 – Kistehén
Orbitális koncertélmény, sose gondoltam volna, hogy ekkora hangulat lesz. Életem egyik legpozitívabb csalódása képekben…illetve egyben.

008


– 2014 – Akvárium – Soerii & Poolek
Az ő koncertjeik alatt mindig egy szürreális irányba indul a képzelőerőm. Itt éppen David Lynch felé hajlottam.

009


– 2014 –Lengyelország – Jojo Mayer

010


– 2014 – Lengyelország – Jojo Mayer
Jojo és a NERVE. Ha őket fotózom sosem tudhatom mire számítsak. Nincs soha mégegyszer ugyanaz. Ha valaki ismeri őket tudja miről beszélek. Ugyanaz, de mégis mindig más. Valahogy úgy, mint ez a képpár.

011


– 2015 – Kobuci kert – Quimby
Azon együttesek közé tartozik akiknek a zenéjét már tinédzser koromban is hallgattam és most időnként Velük/Nekik dolgozom. Az egész mindig olyan meseszerű.

012


– 2015 – Park – Iván & the Parazol
Imádom őket fotózni, soha életemben nem láttam ennyi tinicsajt egy rakáson. Zseniális, hogy mindig van valami vizuális meglepetés, ami a képek visszanézésekor nyer értelmet.

013


– 2015 – Tiszai Vivien
Mit is mondhatnék, imádom azt a sorozatot aminek ez a kép a része. Nagyon energikus és számomra technikailag új volt ez a fotózás. És a végeredmény az egyik kedvenc képem (is).

014


– 2015 – Magyar Bálint színész, énekes
A Group’n’Swing zenekar stúdiófotózásán készült a kép. A sorozatból ez egyik nagy kedvenc.

015

Szerző: Baksa-Soós Attila, Barta Imre