A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Bérczesi Robi: „Nem tudok másról írni, csak arról, ami éppen történik velem”

2016. június 1., 7:16

A Biorobot nevű formációját a konyhai töprengések intimitásából az ország egyik legnagyobb szabadtéri színpadára varázsoló Hiperkarma-frontember szerint a popszakmában is minden a hiten múlik, mely segítségével nem csak az igazságtudat, de az ember és ember közti távolság is relatívvá válhat. Bérczesivel csütörtöki, Budapest Park-fellépése előtt beszélgettünk.

berczesi

„Szerintem azok az érvényes dalszerzők, akiknek a dalait igaznak tekintik az emberek. Ők pedig azok, akik igazat beszélnek” – Bérczesi Róbert hullámvölgyeiről keveset tudni, annyi azonban bizonyos, a drogkorszakát Istenhez való megtéréssel záró dalszerző-énekes talán még soha nem volt olyan termékeny, mint az elmúlt, alig két évben.

A Hiperkarma felélesztését követően Nemes Andrással közös formációja, a Biorobot életre rázásra következett, melynek dramaturgiai csúcspontjának ígérkezik a június 2-án esedékes Park béli fellépés. „Térben ugyan most kicsit messzebb leszünk egymástól a színpadon, de lélekben szorosan együtt zenélünk majd ezúttal is” – tesz summás ígéretet a csütörtöki esemény kapcsán a zenész, akinek meggyőződése, kábítószer-korszaka és üdvözülése után is azért rajong érte a közönség, mert éppen olyan, amilyen, ha úgy tetszik, őszinte.  „Nem tudok másról írni, csak arról, ami éppen történik velem, amit megtapasztalok.”

Nemes Andrással közös duója a visszatérés során teljes zenekarrá bővült, a mélypontról való felemelkedés pedig Bérczesi állítása szerint, ha lehet, még szorosabbra fűzte kettejük viszonyát.

„Úgy érzem, hogy nagyon jó barátok lettünk. Van egy nagy közös szenvedélyünk-szerelmünk, a dalszerzés, ez a barátságunk alapja” – mondja Bérczesi, akinek a szívét mind a mai napig megdobogtatja, ha híresen kacifántos szövegeit a közönség vele együtt mantrázza. Nem beszélve arról, hogy a Biorobot folyton nyugvó légköre végképp megkönnyíti a rajongók dolgát,  akik „a Hiperkarmában, a hadarós dalszövegek miatt sajnos nem mindig tudják kiélni magukat.”

A Biorobot a Kistehénnel közösen koncertezik június 2-án a Budapest Parkban.