A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Beszarás: a fesztivál szezonban különös figyelmet kell fordítani a bélműködésre. Itt a hiteles leírás!

-n-
2015. június 26., 21:00

A pénisz után az agy a leginkább túlértékelt szervünk, dr. Woody Allen óta világos. Az anál izgalmasabb, mint a frontális támadás, ez is bejöhet. Végre megszületett a saga, ami visszahelyezi a beleket oda, ahová való: az ülődeszkáról a piadesztálra. A beleket iszonyú komolyan kell venni.

Létesíts meghitt kapcsolatot a beleiddel

Eddig csak igen kevés regisztrált ember került meghitt kapcsolatba a beleivel. A mindennapi perverzitások között ugyan ott van a széklet megvizsgálása, ám a látottakról senki nem beszél. Nem maradtak fel írásos emlékek arról sem, hogy az ember harmonikus kapcsolatot létesített a hasüregében kanyargó, hasznos és erotikus szállító szalaggal. Ez azért nem olyan furcsa. Meglepően kevesen kommunikálnak a tüdővel, a garattal és a szemüregükkel is, talán mert a gutturalis nehezen becézhető. Fedezzük fel önmagunkat, az életünk múlik rajta. Ki gondolta volna, hogy az emberi halálokok között a bélműködés különböző zavarai vannak az első helyen. Csak ezt követi az infarktus, az érrendszerek meghibásodásából bekövetkező végzet, esetleg a közönséges agyvérzés.

Az első találkozás: tragikus üzenet

A szerző első, belekkel kapcsolatos élménye az első egyetemi napjához kötődik. Az történt, hogy olyan évfolyamtársa (fiú) mellé ült, akinek rettenetesen büdös volt a szája. Mint ismeretes, a büdös száj – ami az ideges urak kaparós hidrogénaromájához, esetleg a cukorkát majszoló nénikék bomlásszagához hasonlatos – kizárja az első randi lehetőségét, vagyis: az első büdös leheletet sosem követi első smár. Giulia akkor értette meg a belek fontosságát, amikor a srác öngyilkos lett (tényleg), és búcsúüzenetében tette okaként a szájszagot jelölte meg. Alighanem sokan vagyunk, akik egy hamburger-parti után a vonat elé akarták vetni magukat, ám gyávaságból mégsem szálltak ki.

Megoldás: az intenzív szájszag nem a gyomor hibás működésének a következménye, inkább a belek túlfertőzöttségéé. Meg kell tisztítani a beleket, el kell távolítani a falaira tapadt baktériumokat, élősködőket.

Felületi kezelés, segédeszközök: nyelvkaparó, rágógumi, de leginkább egy gigantikus, mindentől megszabadító szarás. A klotyón újságolvasós változat nem megoldás. A túl sokáig nyitva tartott (átszellőztetet) bélszáj csak megterít a lentről figyelő élősködőknek. A lehető leghatározottabban tilos a Bélügyeket a szarást ihlető médiumként használni.

Székrekedés, irodalmi változat

Az eddigi legjobb végbél monológ Irvine Welsh Mocsok című regényében olvasható. Welsh igazából egy galandférget tett meg epizódistává, de micsoda epizódistává! A másik, a Freud tanár úr tanításait szintetizáló Kakadémia című gazdagon illusztrált szakmunka, szintén erősen ajánlott. A Bélügyek ezekhez képest kortárs dokureality a lehető legjobb, műfajteremtő fajtából.

3-6 méter, kinek mennyi

A bél hosszúsága változó. Valójában senki nem tudja, kinek jut szerény 3 méteres, az átlagemberben olyan 6 méternyi tekeredik, extrém esetben azonban akár 8 méteres is lehet – hurok hurok hátán. Valahogy úgy kell elképzelni az egészet, mint a hurka- vagy kolbásztöltésnél azt a sok ide-oda sikló kotonszerű anyagot, ami ha megdermed, vágható és megehető. Az emberi testben dolgozó belek együttműködőek. Amikor a repülőgép felemelkedik, készségesen hozzásimulnak a hasfalhoz, ha ereszkedik, lemozdulnak az izomzatról vagy a hájról, de például amennyiben hullahopkarikázunk vagy táncolunk a diszkóban, felveszik a test ritmusát, azaz: a belek táncra perdülnek. Ha kurva erős hascsikarásunk van, a bél is szomorú.

Kezdet és végállomás

Az összes mérget a nyelv közreműködésével juttatjuk a szervezetünkbe, de nem minden méreg távozik ürítéskor. A jelenség hasonlatos a számítógép kukájának ürítéséhez. Ott is mindig marad egy kitörölhetetlen virulens e-törmelék. A lehető legszarabb hír, hogy a baktériumok profitálnak az elfogyasztott ételből. Kurvára szeretik például a májat (iszonyú szennyezettségű bevitt anyag), a gázokkal tartósított húsokat. A vegák sem járnak jól: a zöldségek tele vannak baktériummal, ezek mindent túlélnek: alkohol fürdőt, kábítószert, nikotin pácot. Érdekes, érző lényekről van szó, minél többet zabálsz, annál jobban érzik magukat a kis gecik.

A bél kúl

Milyen kár, hogy az ember ritkán nézheti meg közelről a beleit. A vastagbelet még csak-csak, egy egyszerű végbéltükrözéssel láthatóvá válik rejtélyes belső világa, leginkább a pereme. A vékonybéllel más a helyzet. Mondjuk, a 22-es csapdájában van egy ilyen extrém próba. A lövész elkezdi magát rosszul érezni, egyre jobban fázik, miközben megpróbálja visszagyömöszölni a beleit oda, ahol az jól érzi magát.  Giulia megannyi klinikai tapasztalat birtokában azt mondja, aki látta már a vékonybeleit, tudja: nem egy komor, sötét alagút ez, hanem, fénylik, mint a bársony, rózsaszínű és nedves.

Mi vagyunk a férgek házigazdái

Azok vagyunk, jól tartjuk őket. Minél többen eszünk, nekik annál jobb. Felzabálnak minket abból, amit felzabáltunk.

Tessék használni a Bristol-székletskálát

Az ember azt gondolná, a bélügyek iránytűje, az ún. Bristol-skála egyidős az orvostudománnyal, az orvosbiológiával, a toxikológiával. Egészen meglepő, hogy a székletek periodusos rendszerét csak 1997-ben alkották meg. A Bristol-székletskála az állag definiálásából von le érdekes következtetéseket. Az a lényege, hogy sem a túl híg, sem a golyócska állagú széklet nem az igazi. Az ideális valahol félúton van. A rendszer jól kezeli a színeket is. A szürke tónus megváltoztatható egy unikummal, a sárgás a bélflóra problémáira utal, ám ha a világosbarna (ráadásul híg) szürkésre vált, azonnal orvoshoz kell fordulni. Ilyen esetben az orvos kérdésére egyszerű a válasz: “Olyan világosbarnás szürkés, tessék közbeavatkozni.”

Kupaktanács

A napi termés elemzése. Kizárólag nagyon összeszokott társaság tagjainak ajánlott.

Az ember ökoszisztéma

A szerző ezt állítja. Olyan okos, hogy alighanem igaza van.

A szerző

Giulia Enders jelenleg a Phd-jét készíti az eddig olvasott tárgykörben. Nagyon helyes, szexi ifjú hölgy, tök úgy néz ki, mint egy hollywoodi A film sztárja, de persze sokkal okosabb. A Bélügyek sci-fi, birtoklós szerelmi történet, akció thriller a baktériumok és az egészséges táplálkozás fanatikusainak soha véget nem érő küzdelméről, odüsszeia, saga, de valójában: baromi szórakoztatóan van megírva. 1 millió példányban ment el a Bélügyek, tehát: blockbuster. 1 millió német máris fesztiválelőnyben van a bélműködés kontrollját illetően. Senki nem tudja, Giulia miről írja a következő könyvét – egyáltalán ír-e még bármit is -, talán a fülekről, az orrokról, a lúdtalpról. Egyik sem tűnik annyira érdekesnek, mint a beles, de hátha.

termek747

Bélügyek.

Giulia Enders könyve a Park Könyvkiadónál jelent meg.

298 oldal 2900 Ft

Szerző: -n-