A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Beyoncé lenyomta Solti György magyar származású karmestert

2023. február 6., 17:43

Lezajlott a 2023-as Grammy-díj átadója, amin különösebb meglepetés nem született. Aki nyerni szokott, az most is nyert, mi meg buktunk egy rekordot, amit eddig Solti György tartott, ám most Beyoncé beelőzte. Így múlik el a világ dicsősége, mondhatnánk, de nem mondjuk, mert igazából az egész nem ér annyit.

Vajon kit mennyire izgat még fel a Grammy-díj a díjazottakon kívül? Talán semennyire, minket biztosan nem, hisz a Grammy, meg az összes többi díjátadó is már inkább csak protokolláris esemény, semmint komolyan vehető, nívós zenei rendezvény. Az idei Grammy díjazottjait is nagyjából előre meg lehetett jósolni: Beyoncé-nak, Adele-nak vagy Harry Stylesnak például foglalt helye van a győztesek között, mint ahogy Kendrick Lamarnak is, csak az övét értjük is.

A Los Angelesben lezajlott 65. Grammy díjátadón Beyoncé négy kategóriában győzött, és így 32-re emelkedett a Grammy-díjai száma, míg az eddigi csúcstartó Solti György karmesternek mindössze 31 van, és mivel már rég nem él, így behozni a hátrányt biztos nem fogja, ellenben Beyoncé még biztosan rá fog erősíteni, elvégre lesz még lemeze, és így Grammy-díjai is. Bár tiszteljük az énekesnő munkásságát, de az év dance/elektronikus zenei díját azért mégiscsak megmosolyogtuk.

Idén megvolt az első transznemű nyertes is Kim Petras személyében,m aki Sam Smithszel közösen nyert. Kendrick Lamar díjazásával természetesen mélységesen egyetértünk, mint ahogy a Wet Legével is, akik a Chaise Lounge miatt megkapták az év legjobb alternatív zenei előadás díját.

Akit érdekelnek a győztesek meg a jelöltek teljes listája, az kattintson ide, mindenki más pedig hallgasson Wet Leget meg Kendrick Lamart.