A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Bezáratnák London kultikus koncerthelyszínét, a Brixton Academy-t, kampány indult a megmentésére, amit a Prodigy is támogat

2023. május 18., 14:46

„A Brixton Academy az otthonunk” – írta a közösségi médiában a Prodigy, amivel azt is jelezték, hogy csatlakoznak ahhoz a kampányhoz, ami a népszerű és nagy nevű koncerthelyszín bezárása ellen indult. A londoni rendőrség azt követően döntött a Brixton Academy bezárása mellett, hogy tavaly decemberben két biztonsági őr meghalt, egy ember pedig súlyosan megsérült, amikor az Asake koncertjéről kiszorult tömeg megrohamozta a helyet, hogy mégiscsak bejusson kedvence koncertjére. 

Előbb a Change.org oldalon indítottak egy petíciót a bezárás ellen, ami már most bőven meghaladta a 100 000 aláírást, majd az angol szakmai szervezet, a Night Time Industries Association (NTIA) indított kampányt ugyanezen céllal. Michael Kill, az NTIA vezetője azt nyilatkozta, hogy „a helyszín elvesztése katasztrofális lenne az iparág számára, ezért arra buzdítok minden érintettet, hogy lépjenek és beszéljenek egymással”, hogy megnyugtató megoldás születhessen a problémák megoldására és így a Brixton Academy továbbra is nyitva maradhasson.

A Brixton Academy megmentésének ügye mögé a Prodigy is beállt, többek között ezt írták:

„Ami ott történt néhány hónappal ezelőtt, az tragikus, és nagyon komoly tanulságokat kell levonni az esetből. Ez a helyszín a szívünk, itt játszottunk a legtöbbet, ráadásul a világ minden tájáról érkeztek rajongók, hogy pont itt lássanak minket fellépni.” 

A zenekar mindenkit arra kért, hogy akinek fontos a zene meg a hely, az álljon az ügy mellé.

Szerző: