A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Big Boi & Sleepy Brown feat. Killer Mike: lowercase (no cap)

2021. július 5., 2:26

A 2011-es Balaton Soundon szólóban, a 2014-es Szigeten pedig az OutKast sikerduó visszatérő turnéjával fellépő atlantai rapper Big Boi a New York-i Phantogram popduóval közös 2015-ös Big Grams EP-je és 2017-es legutóbbi Boomiverse szólóalbuma után 2019-ben kedvenc közreműködőtársával, az Organized Noize zeneszerző-producercsapathoz tartozó rapper-énekes Sleepy Brownnal jelentett be egy The Big Sleepover című duólemezt, melyről abban az évben Intentions, tavaly pedig Can’t Sleep címmel kaptunk egy-egy felvezető klipdalt – most pedig itt a harmadik beharangozó szám is, melyben a Run The Jewels rapduóból Killer Mike a vendégük.

Big Boi (született: Antwan André Patton, 1975), Sleepy Brown (Patrick Leroy Brown, 1970) és Killer Mike (Michael Santiago Render, 1975) mindannyian tagjai az atlantai Dungeon Family kollektívának, és már rengeteg kollaborációt jegyeztek egymás közt – legutóbb például tavaly októberben az amerikai elnökválasztás előtt a Good Music To Avert The Collapse Of American Democracy, Volume 2 című sztárparádés politikai aktivista segélyalbumra készítettek a We The Ones című 2017-es Organized Noize-számból egy kibővített 2020-as verziót, amivel Jimmy Fallon tévéműsorában is felléptek együtt.

Big Boi és Sleepy Brown nemcsak a 2017-es protest songjuk új változatához hívták meg Killer Mike-ot, de a készülő The Big Sleepover duóalbumukra is írtak és rögzítettek vele egy lowercase (no cap) című friss közös számot, mely egy másfél perces beharangozó kisfilmmel és egy szöveges videóval együtt érkezett meg.

.
a közelgő The Big Sleepover duóalbum előző két felvezető kislemezdala, a Can’t Sleep tavaly júniusból. . .

. . . és a szintén Dungeon Family-tag Cee Lo Greennel készült Intentions még 2019 szeptemberéből:

.
Big Boi legutóbbi önálló kislemeze, a 2019 elején megjelent Doin’ It, melynek címadó dalában Sleepy Brown volt a vendég. . .

. . . a Return Of The Dope Boi című B-oldalas számban pedig Killer Mike és a szintén Dungeon Family-tag Backbone:

.
Sleepy Brown és Big Boi tavaly novemberi tévéfellépése Killer Mike társaságában aktualizált We The Ones című dalukkal. . .

. . .melynek 2017-es eredeti Organized Noize-verziójában a spoken word költő Big Rube mellett Cee Lo Green is szerepelt:

.
Big Boi legutóbbi albuma, a 2017-es Boomiverse, melynek vendégei közt természetesen Sleepy Brown és Killer Mike is szerepel:

1. “Da Next Day” (feat. Big Rube)
2. “Kill Jill” (feat. Killer Mike & Jeezy)
3. “Mic Jack” (feat. Adam Levine, Scar & Sleepy Brown)
4. “In the South” (feat. Gucci Mane & Pimp C)
5. “Order Of Operations”
6. “All Night” (feat. LunchMoney Lewis)
7. “Get Wit It” (feat. Snoop Dogg)
8. “Overthunk” (feat. Eric Bellinger)
9. “Chocolate” (feat. Trozé)
10. “Made Man” (feat. Killer Mike & Kurupt)
11. “Freakanomics” (feat. Sleepy Brown)
12. “Follow Deez” (feat. Curren$y & Killer Mike)

.
Big Boi és Sleepy Brown legsikeresebb közös dala, a 2003-as The Way You Move című listavezető OutKast-sláger, amit a 2019-es Super Bowl zenei blokkjában is együtt adtak elő:

Heartworms: A Comforting Notion – a brit gitáros-énekesnő első EP-je videoklipekkel
márc. 27., 7:58
The National: Eucalyptus – videoklip az új First Two Pages Of Frankenstein albumhoz
márc. 22., 18:29
Björk és Shygirl egymás dalait dolgozták át közös duettekké
márc. 22., 5:55
Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra: Racing The Storm – album a budapesti koncert elé
márc. 17., 6:59