A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Bill Murray, Miley Cyrus és Paul McCartney a 40 éves SNL-jubileumon

2015. február 16., 9:15

Az 1975-ben indult kultikus-komikus Saturday Night Live tévéműsor vasárnap éjjelre eső sztárparádés 40. születésnapi különkiadásában Jimmy Fallon és Justin Timberlake párosa mellett Paul McCartney és Paul Simon is duettezett, az utóbbi egyik 40 éves slágerét Miley Cyrus is feldolgozta, de a csúcs Bill Murray volt, aki A cápa című film „szerelmi témáját” énekelte a címszereplőhöz.

A legnépszerűbb amerikai tévéshow-k közé tartozó SNL-nek mindig is szerves részét képezték a zenei jelenetek és a popsztárok fellépései, és ez a születésnapi adásban sem volt másképp. Rögtön nyitó medley-ben például Justin Timberlake és Jimmy Fallon megszokott párosa a Saturday Night Live elmúlt 40 évének híres jeleneteire utalgatott össze-vissza:

a Steve Martin nyitó beszéde alatt színpadra érkező sztárok közt ott voltak „a Paul nevű énekesek” is, Paul McCartney és Paul Simon, akik az I’ve Just Seen A Face című Beatles-dal egy nyúlfarknyi részletével duetteztek:

a több mint három órásban műsorban később Paul Simon és Paul McCartney külön-külön is visszatértek – az utóbbi például a Maybe I’m Amazed című hetvenes évekbeli dalát adta elő a Rolling Stones-gitárhős Keith Richards rövid vicces konferansza után:

Miley Cyrus egy pont 40 éves Paul Simon-sláger, a 50 Ways To Leave Your Lover feldolgozását énekelte:

a csúcs persze Bill Murray volt, aki egyik régi karaktere, a gagyi varietéénekes Nick szerepében tért vissza, hogy az 1975-ös év legnagyobb sikerfilmjének, A cápa című Steven Spielberg-horrornak a zenei motívumára írt fiktív betétdalt, a címszereplő fenevadhoz szóló szerelmi témát („you made me part of you / ow Jaws, you’ve found someone new / why? Jaws? Jaws, why? / wasn’t I enough for you?„) énekelje Paul Shaffer zongorakíséretével – Martin Short és a Beyoncét parodizáló Maya Rudolph konferansza után:

Bill Murray már 15 éve, a 25. születésnapi műsorban is feltűnt Nickként – az alábbi videón a 3. percben (miután a nézőtéren ülő fiatal Jimmy Fallon előtt is elhalad) a Waterfalls című TLC-slágerrel szerenádozik Drew Barrymore-nak, a végén pedig a Badlands című Bruce Springsteen-dalt énekli:

Bill Murray első jelenése a varietéénekes Nick szerepében a Raindrops Keep Fallin’ on My Head című Burt Bacharach-szerzeménnyel a chicagói The Second City improvizációs szkeccs-show-jában 1973-ban, még New Yorkba költözése és az SNL-csapathoz való 1977-es csatlakozása előtt:

John Belushi, Dan Aykroyd és SNL-társaik beavatják a hetyke bajszú fiatal Bill Murray-t:

billmurray-snl-70s

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39